TARATORLAR
Aslında etli yemeklerin yanında sos olarak ikram edilen fakat bizim ağırlıkla meze olarak ikram ettiğimiz sarımsaklı ekmek ezmeleri. Bu sabit malzemeler içine fıstık, badem,ceviz ile zenginleşebilir.
Malzemeler:
100 gram dolmalık fıstık 2 kahve fincanı zeytin yağı 3 -4 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak 1 kahve fincanı limon suyu tuz
Yapılışı:
Fıstıkları iyice çekin. Ekmeğinizi ıslatıp suyunu iyice sıkın. bir kapta fıstığı da katıp iyice ezin. İyice ezilince yavaş yavaş zeytin yağını ve limon suyunu ilave ediniz. En son tuzunu ve ezilmiş sarımsağını da ekleyip servise hazırlayın.
TARAMA (BALIK YUMURTASI)
Taramanın içinde balık yumurtaları kırmızı kırmızı durursa, tarama olmuş demektir. Ayrıca taramayı çogaltmak içide çok az bayat ekmek katabilirsiniz. Genelde soğuk büfelerde ve kanepelerde kullanılan bir sostur.
200 gram tarama
1 - 1.5 bardak sıvı yağ
1 limon suyu
Yapılışı: Taramayı porselen bir kapta, aynı mayonez yapar gibi, tahta kaşık ile aynı yöne karıştırılır ve içine azar azar zeytin yağını ilave edilir. Bu işlem 25 dakika sürer. Mayonez kıvamına gelince olmuş demektir, ardından limonu sıkıp kanepelerinizi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.