Soğan kebabı, Soğan ve nar pekmezi sayesinde; bağışıklık sistemini güçlendiren, kolestrolü, sindirim sistemini düzenleyen ve şeker hastaları için Gaziantep şehrinin mükemmel yemeğidir.
1 kg arpacık soğan ( küçük boy soğan)
1 kg az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı Biber salçası( domates salçasıda kullanılabilir.
Toz Kırmızı biber (acıyı sevmeyenler kullanmayabilir)
Karabiber, tuz
Yarım su bardağı nar pekmezi (nar ekşisi değil)
1 su bardağı su yada domates ezmesi suyu
Yapılışı:
Öncelikle soğanlar kabukları soyulmadan tepe ve altı kesilir, soğanlar ikiye bölünür. (tam bölünmezse kıymaları daha düzgün yerleştirirsiniz) Fotoğraftaki gibi arpacık soğandan daha iri soğan olursa kabuklarını temizleyebilirsiniz.
Kıymaya bir çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve arzuya göre tuzunuzu ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar kıymayı yoğurun. Bir tepsinin içine soğanların arasına kıymaları koyup, tepsiye sıkı bir sekilde yerleştirin.
Sosu için:
Sizin ve aileniz için harika bir detoks
Afiyet olsun....
lezzetli olmuştur kesin!
YanıtlaSilMerhaba soğan kebabını bende çok severek yaparım.sizin tarifinizde güzel ama ben soğanları ortadan kesmeden çöp şişe bir köfte bir soğan takarak yapıyorum.tabiki yanındada lavaşı olacak lavaşıda kendim yapıyorum.tarifi isterseniz paylaşırım.
YanıtlaSilMerhabalar gülden hanım... Eminim öylede çok güzel olur tarifi paylaşırsanız bende en kısa zamanda deneyeceğim.
Silmerhaba aysun hanım öncelikle bloğunuzu çok beğendim tebrik ederim
Silsoğan kebabına gelince soğanları soyma işlemi bitince iyice yıkayıp fazla suyunu süzdürüyorum ve karıştırma kabının içine soğanları koyuyorum üzerine yarım tatlı kaşığı kadar salça biraz karabiber pulbiber azıcıkta sıvıyağ kouop hepsini karıştırıyorum kapağını kapatıp birazcık bekletiyorum .köftesine gelince klasik köfte tarifi yuvarlıyorum ve bir soğan bir köfte çöp şişe diziyorum arasına ceri domatesde ekleyebilirsiniz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum piştikten sonra fırının kapağını 15 -20 dakika açmayıp demlenirse daha güzel oluyor....