Gaziantep usulu Patates sulusu
· 4 orta boy patates
· 1 kase nohut
· 300 gr kuşbaşı et
· 400 gr süzme yoğurt-1 yumurta-2 yemek kaşığı zeytin yağı)
· Zeytinyağı
· Nane yada haspir
· Tuz
Genelde önceden nohutları kemikli etle birlikte pişirip buzluğa koyarız. Bu şekilde sulu yemeklerde kolaylık sağlıyor fakat anlık kullanacaklar için tarifimiz şu şekildedir.
Gaziantep yöresel yemeklerinden yoğurtlu patates tarifi
Geceden su da bekletilen nohutları etle birlikte üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık(etlerin büyüklüğüne bağlı)25-40 dk pişiriyoruz.. Patatesleri soyup ve küp küp doğruyoruz. Pişen etle nohut un üzerine koyup patatesleri de pişiriyoruz.Diğer pişirme kabımız da süzme yoğurdu yumurtayı ve yağı ekleyip iyice çırpıyoruz.Daha sonra yoğurt karışımımızı kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynatma nedenimiz yoğurdu yemeğe eklediğimizde kesilmesini önlemek. Kaynayan yoğurdu pişirmiş olduğumuz et patates karışımına yavaş yavaş azar azar ekleyip tuz ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak yağı ısıtıp üzerine nane veya haspir ekliyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz. Gaziantep te haspir adında bir baharat kullanılır nane yerine ama isteyen nane de ekleyebilir. Gaziantep usulu yemeğimizin yanında bulgur pilavı enfes olur.
Afiyetler olsun