Malzemeler:
1 tatlı kaşığı amonyak yada 1,5 paket kabartma tozu
2 yumurta
yarım paket margarin
1 bardak süt
yarım su bardağı şeker
Alabildiği kadar un ( hamurumuz yumuşak olmayacak şekilde un ilave edin)
Kreması:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
7 kaşık un
1. hamurun açılışı 2. tavada pişirme 3. krema |
Yarım paket margarin
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi karıştırıp iyice. yoğuruyoruz. Hamurdan mandalin büyüklüğünde bezeler yapıp biraz unla oklava ile İstediğiniz pasta boyutunda açıyorsunuz. Çok ince açmamanız gerek ben fotoğraflarını sırasıyla ekledim.
Önceden ısıttığımız tavaya açtıklarımızı koyup arkalı önlü yanmayacak şekilde kabarana kadar pişiriyoruz. (Her bir tanesi 2 dakika içinde pişiyor)
Kremamızı margarini koymadan diğer malzemeleri koyup ocakta sık sık karıştırarak pişiriyoruz, krema kıvamını alınca ocaktan alıp margarinini karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Servis yapacağımız tepsiye tavada pişirdiğimiz pastaları arasına kremayı sürerek sırayla kat kat yerleştiriyoruz.
Bu tarife göre tavada pişirdiğimiz pastalardan biraz artacaktır, onları da buzlukta muhafaza edip daha sonra kullanabilirsiniz
merhaba ne guzel nefis bir pasta bu siz amonyakla ni yaptiniz?kabartma tozu ile mi arasinda ki farki merak ettim ama deniycem bu tarifi tavada oldugu icin
YanıtlaSilMerhaba hoşgeldin canım ben amonyakla yaptım ama kabartma tozuda aynı işlevi görüyor deneyince iyi yada kötü yorumunu beklerim. Sevgiler...
Sil