14 Mart 2013 Perşembe

Pratik Kestane şekeri

kestanenin kabuklarını nasıl kolay çıkarırsınız cevabı burda
kestane şekeri
Kestaneye kimse hayır diyemez, bir de kestane şekeri olunca ağızlar sulanır. Fakat kabuklarını soymak hepimiz içinde işkence o zaman işte size kolayca kabuklarını çıkarabileceğiniz bir yöntemle kestane şekeri tarifi

Malzemeler
500 gram iri kestane
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı:

Kestaneleri çizip yağda 5-10 dakika kadar kızartır, soğuk suya atarsanız kolayca soyulur. Yada yine çizip suda 3-4 saat bekledikten sonra yarım çay bardağı su ile tavada pişirin bu şekilde de kolay soyulur. Tozşekeri ve suyu başka bir tencereye alıp,orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kestaneleri ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 3 saat pişirin.Pişirme süresini kestanelere bakarak anlayabilirsiniz. Piştikten sonra bir kenarda bekletin. Soğumaya yakın vanilyayı serpin.En az 6 saat yada bir gece suyunda bekletin. Kestaneliri suyundan alıp yanında kaymak yada krem şanti ile servis yapın
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.