15 Ekim 2013 Salı

Simit Aşı ( kolay yemek)

Merhabalar
Simit aşı yöresel yemeklerimizden birisidir. Öyle kolay öyle ekonomiktir ki ekonomik kelimesi bile pahalı göründü tanıtımda. İşin espirisi bir yana Gaziantep'e özgü en sevilen kurtarıcılardan bir tanesi olan simit aşını, bir kere yedinizmi bir daha isteyebilirsiniz. 
Simiti kısaca tanıştırmalıyım; köftelik bulgur yada ince bulgur. Biz simit deriz fakat bilmeyenler olabilir. Simit aşı öyle büyük maharetler, beceriler ve özen istemez herkes kolaylıkla yapabilir. Simit aşındaki malzemeler de zaten ortada...
Size kalan pişirip servis yapmak, hadi bakalım kolay gelsin.
Gaziantep de kadınlar arasında espirisine "simit aşı bilmeyen avrat oldu sayılmaz" derler. Bu lafı yanlış anlayan arkadaşlar olur aman ha! Maksat aslında yemeğin kolaylığına vurgu yapmaktır.
 
Simit Aşı malzemeleri:

1 çay bardağı simit( köftelik bulgur)
7 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytin yağı ( 6 yemek kaşığı)
1 büyük soğan
Kırmızı biber, karabiber, tuz

Simit aşı tarifi:

•Ocaktaki sıcak suyun içine salçaları karıştırın ve hemen ardından simiti ilave edin. Pişmeye bırakın. 
•Diğer tarafta yağda küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.( tereyağ ile daha lezzetli olur) 
•Kavrulan soğanı ocaktan aldıktan sonra karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
•Simit suyunu çekmelidir. Resimdeki gibi kıvama geldikten sonra ocaktan alıp servis tabağına koyun. Üzerine soğanı yağıyla birlikte sos olarak döküp servis yapın. 
(kullandığınız su çok görünebilir endişelenmeyin tüm suyu çekecektir.)
Afiyetler Olsun...

2 Ekim 2013 Çarşamba

Ekmek Kebabı( yalancı kolay iskender)

Merhabalar
Evimizin vazgeçilmezi, son dakika yemeği,tam anlamıyla basit ve kolay yemek, ekmek kebabı. 
Bizim evde Alinazikten (tık) sonra ilk akla gelen en kolay yemeklerdendir. Tereyağı ile kalorisi fazla derseniz yağda kavurmadan da pek güzel yapabilirsiniz.  Bence sizde son dakika bu gün ne pişirsem sorusuna cevap denemelisiniz bu tarifi...
Ölçü vermiyorum siz kişi sayısına göre ayarlamalısınız.

Ekmek kebabı malzemeleri:

Tost ekmeği, pide yada diğer ekmeklerden kullanacağınız kadar
Tereyağ
Süzülmüş yoğurt
Kıyma yada kuşbaşı et
2 diş sarımsak
Karabiber,tuz,kırmızı biber

Ekmek kebabı tarifi:

•Tavaya tereyağ yada zeytin yağı koyup eti kavurun. En son ocaktan alırken toz biberleri ilave edin.
•Ekmekleri doğrayıp servis tabağınıza alın.
•Yada ekmekleri bir miktar tereyağında tavada çevirin.Arzunuza göre tabi daha lezzetli oluyor.
•Sarımsağı doğrayıp biraz tuzla ezin ve süzme yoğurta karıştırın.
• Servis tabağındaki ekmeklerin üzerine önce yoğurtu sonrada eti koyun.
Bu kadar

Afiyetler Olsun...