6 Mayıs 2013 Pazartesi

Meyve Sepeti Pastası

Meyve sepeti kolay kek

Merhaba hanımlar...
Yaz geldi diyelim artık ve meyveler çeşitlendi bu kadar çeşitli meyvenin için de bol meyveli, meyve sepeti şeklinde şık bir pasta yapalım artık. Pasta tarifleri sitelerin de gezinirken sepet şeklinde ki pastalardan esinlenip kendi hayalimde bu şekilde bir pasta planladım ve yaptım sanırım hoş da oldu.Pastanın tadına bakanlar memnun kaldı umarım  sizler de beğenirsiniz. Meyve sepeti kekin içine biraz oyuntu yaptığım için çıkanları buzdolabına koyup bir gün sonra kalanlardan Kolay Çilekli Pasta TIK TIKyı yaptım.Bu sayede başka bir pasta ile değerlendirmiş oldum.

meyve sepeti kolay kekMeyve sepeti pasta malzemeleri:

2 yumurta
2 fincan şeker
1 su bardağından biraz fazla un
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı margarin(tereyağ)50 gram kadar
yarım limon kabuğu rendesi
yarım paket vanilya ve kabartma tozu

meyveler:Karpuz,portakal,elma,çilek

meyve sepeti tarifi:

Yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın,sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Resimde ki gibi ısıya dayanıklı bir kaseye ihtiyacınız var. Kasenin içini yağlayıp unlayın harcı içine döküp etrafını eşitleyin daha sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın ve resimdeki gibi üzerini kesip daha sonra meyveleri koyacak kadar çukurluk oluşturun.(çıkan kek parçalarını atmayın kolay çilekli pasta TIK TIK ile farlı bir pasta daha yaparsınız)
Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz sadece aynı gün tüketilmesi gerektiği için ona göre meyveler seçin. Meyveleri yıkayıp arzunuza göre doğrayın ve kekin ortasına yerleştirin. Üzerine hazır puding kullandım. Dilerseniz BURADAN TIK TIK evde çikolata yada krem şanti yapabilirsiniz. 

meyve sepeti kolay kek

4 yorum:

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.