8 Mayıs 2013 Çarşamba

Yenidünya Kebabı

Merhabalar hanımlar
Bahçemizin ağaçları, gülleri, çiçekleri güneşi görünce aşka geldiler ve harika bir renk şöleni yaşatıyorlar. Bu kadar güzel görüntünün yeşilliğin içinde içimizdeki o mangal canavarı dışarı çıkıp hemen bir mangal hazırlayıp kebapları pişirmeye başladı. Bu aylarda ilk aklımıza gelen pek kimsenin bilmediği yenidünya kebabı oldu. Yenidünya kebabı sarımsakların yeni dişlenmeye başladığı bu aylarda birlikte yapılır. Yenidünya hafif na hoş, ekşi bir tadı ve emin olun sarımsak,patlıcan ile birlikte harika bir lezzeti olur. Yenidünyayı temizlerken ortasından kesiyorsunuz çekirdeklerini çıkarıp tepsin de ki kısımı da kesip resimdeki gibi kıyma ile birlikte şişlere geçiriyorsunuz.

Yenidünyanın faydaları:

Yüksek oranda A vitamini içerir.Eti ve kabuğunun rengi yüksek oranda karoten içerdiğinin göstergesidir. Potasyum,kalsiyum,fosfor gibi mineraller içeren zengin bir meyvedir. Ayrıca B ve C vitaminlerini de içermektedir.
En bilinen özelliği ise ağacın yapraklarında ki tanen isal önleyicidir. Yenidünya yaprağının yaklaşık 30 gram kadar kurutulmuş yada taze olanları 1 litre sıcak su ile demlendirilip içilir.
Bu kadar bilgiden sonra bahçemizin ıhlamur ağacı,dut ağacı,gül ve gül ağaçlarının resimleri ile sizleri baş başa bırakıyorum.
yenidünya kebabı






Ihlamur ağacımız bir ay sonra çiçeklerini açınca harika bir koku yayıyor tüm bahçeye...

ıhlamur ağacı

Bahçemizde meyve vermeye başladığı zaman hiç tepesinde meyve bırakmadığımız dut ağacımız.
Dut ağacının yanına oturuyoruz bir taraftan dutlarını götürüp bir yandan da kendimize ruj yapıp gevezelik yaparak eğlenceli dakikalar geçiriyoruz. Bu eğlenceli zamanlardan sonra çocukların kıyafetlerini ve yüzünü bir düşünün hemen banyo fasılları başlıyor. :))
dut ağacı

5 yorum:

  1. tadini merak ettim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli biraz ekşimsi ve pişince farklı bir tadı oluyor. Denemelisin :)

      Sil
  2. Selam ben geldim iadeyi ziyarete ve de ne güzel bir kebap karşıladı beni değişik adını daha önceleri duyupta tadını hiç bilmediğim bir lezzet canımm ellerine sağlık olsun sevgi ile kal .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım çok teşekkürler... beğenmene sevindim umarım denersiniz bu farklı lezzeti
      Sevgiler

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.