Merhabalar
Patates püresi için:
Et Köfteyi kim sevmez! evimizin makarna ve kızartma kadar vazgeçilmezidir.
Köfteyi o kadar sık yaparım ki buzlukta mutlaka dondurulmuş et köftelerim olur. Tabi bu et köftelerinin yanında patates kızartması yada en çok yakışan patates püresi olmazsa olmaz. Çocuklar okuldan geldiğinde aniden gelen misafirde buzlukta ki köfteler bana büyük bir kolaylık sağlıyor. Ama ne yazık ki tepside köfte tarifi et köftelerinin papucunu dama attı. Çünkü tepside köfte tarifi hem zamandan tasarruf ettiriyor hemde malzemeden.
Tepsi köftesini hazırlamam ve pişirmem 40 dakikamı aldı. Bu ölçülerden 5-6 kişilik çıkıyor ve tepsi olarak yuvarlak borcam kullandım.
Tepside köfte malzemeleri:
750 gram kıyma
7-8 kaşık galetta unu( çekilmiş ekmek kullandım)
1 kuru soğan
1 yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber,kimyon
Patates püresi için:
5-6 patates, 1,5 çay bardağı süt, 30gr tereyağ, tuz, karabiber
En son üzerine kaşar rendesi
Tepsi köftesi tarifi:
• Püre için patatesleri soyup öyle haşlayın.
• kıymayı tepsiye yayarken kalın olmamasına dikkat edin.
•İyi pişmiş köfte istiyorsanız kıymayı pişirmeden önce tepside dörde bölün.
-Patatesleri haşlayın.
-Soğanı ince ince doğrayın. Kıymayı ve diğer tüm malzemeleri karıştırın.
-Tepsiye yayın 180-200 derece fırında 20-30 dakika pişirin.
-Köfte pişerken haşlanmış patatesleri ezin ve malzemelerini karıştırın.
-Köfteyi fırından çıkarıp patates püresni üzerine yayın ve kaşarı serpin. 10 dakika daha fırında pişirin.
Afiyetler Olsun...
Canımmm ellerine sağlık hem çok pratik hemde tam bir ana yemek ağırlığınca çok güzel görünüyor.Afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanım çok teşekkürler. Hemde lezzetli oldu zaten çok severim fırın yemeklerini bu da tam benlik.
Silhımmm harika zaten karnım acıkmış iftar saati canım çektiii :))))
YanıtlaSilEsmacım iftar saatinde yayınlamaya çekiniyorum ama en azından iftara ne yapsam diye benim gibi düşünenlere fikir olur
SilTeşekkürler yorumun içinde