21 Temmuz 2013 Pazar

Ağlayan Kek

Merhabalar
Misafirlerimin ve benim en çok sevdiğim keklerden biri ağlayan kek. Ağlayan kekin içindeki portakal suyu, bence kakaoya limondan sonra en çok yakışan lezzet ve tabi çileğide unutmayalım. Genelde kakaolu keklerimin içine yarım limon kabuğu rendesi mutlaka ilave ederim ama en çok ağlayan keke yakışıyor tavsiye ederim. 
Üzerine kakaolu bir karışım yapılıyor eğer uğraşmak istemez yada malzemeniz eksik olursa kakaolu puding tozundan bir yemek kaşığı alıp, bir fincan sütü ile cezvede pişirip krem şantinin üzerini ağlatabilirsiniz. 
Gelelim ağlayan kek tarifine kolay bir kek hemde ölçüleri akılda kalıcı tek püf noktası kekin ve üzerinin kakaolu sosunu soğutup kullanın. Ayrıca ağlayan keki 1 saat kadar buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor. 

Ağlayan Kek malzemeleri:

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 çay bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu ve vanilya

Keki ıslatmak için 1 çay bardağı süt

Üzeri için kakaolu sos:
2 yemek kaşığı şeker
Yarım fincan süt
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta

Kekin üzerine krem şanti


Ağlayan Kek Tarifi:


• Yumurta ve şekeri iyice (beyazlaşıncaya kadar)karıştırın.  Üzerine diğer malzemeleri ekleyin metal olmayan bir malzeme ile karıştırın.
• Pasta kalıbını yağlayıp keki koyduktan sonra kalıbınıza eşit şekilde yayın. 
• Önceden ısıtılmış fırında 150-170 derecede pişirin. 
• Diğer tarafta küçük bir cezvede ağlayan  kekin sosunu hazırlayalım. Önce sütle nişastayı soğukken iyice karıştırın daha sonra tüm malzemeleri ilave edip karıştırarak pişirin. Sosu yine sık sık karıştırarak soğumaya bırakın. 
• Fırından çıkardığımız keke( sıcakken) 1 çay bardağı eşit şekilde her yerine döküp ıslatın.
• Kek soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi yayın ve sosla süsleyin.

Afiyetler Olsun...




Ağlayan kek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.