14 Mart 2013 Perşembe

Sofra Peçeteleri katlama çeşitleri

 Sofralarımızda ikramların lezzeti ve sunumunun yanında dikkat ettiğimiz bir diğer nokta da hazırladığımız masamızın dizaynıdır. Masamızdaki tabak, çatal, bardak seçimlerimizin dışında bunlarla uyumlu kullandığımız muntazam şekilde katlanmış peçetelerimiz, soframızın genel görünümüne hem renk hemde ahenk katmıştır. Hesaplı olması açısından peçetelerimizi kağıt kullanırız fakat daha nostaljik hava katmak için kumaş peçetelerde kullanabiliriz. Şimdi bir kaç modelin katlama şekillerini sizinle paylaşacağım.
damatlık şeklinde mendil
damatlık mendil katlama

Kalp şeklinde mendil yapımı

35 e 40 cm ölçülerinde kumaş mendilimizi ikinci şekildeki gibi katlıyoruz.
 3-Katladığımız mendilin bir köşesinden alıp çapraz olarak diğer tarafın üstüne getiriyoruz.
4-bir tarafını köşeli olacak şekilde birini üstüne diğerinide altına doğru katlıyoruz 5. şekildeki gibi bir (L)görüntü elde ettikten sonra kalbin yuvarlak hatlarını vermek için köşelerini içe doğru kalıyorsunuz. Yaptığınız kalbi çiçek yada diğer aparatlarla süsleyebilirsiniz.

Damatlık  mendil yapımı

1-Mendilin bir köşesini diğer köşesine doğru katlayın ama arada biraz mesafe kalacak.
2-Sonra katladığımız yeri yaka yapmak için iki parmak kadar arkaya doğru katlayın.
3- Şekildeki gibi iki taraftan katlayıp yakayı elde edin.
4-En son altta kalan kısmı da arkaya doğru katlayın
Kurdeleden yada bir çiçekten süsleyebilirsiniz.
çeşitli mendil katlama
kalp mendil katlama

1 yorum:

  1. Harika şık sunum şekilleri damatlık peçeteye bayıldım

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.