8 Mart 2013 Cuma

BEBEĞİNİZE MEYVE KARIŞIMI (ek besin)

8-12 Aylık bebeğinize kaşıkla yemek yedirmek işkenceye dönüşüyorsa birde bu şekilde deneyin. Bebeğinizi önce anne sütüyle beslemeniz gerektiğini biliyorsunuz, fakat ek besin olarak meyve ve sebzeleri tatmasını damak tadının gelişmesini istiyorsunuz. Hem pratik hemde yaptığınız karışımı 3-4 saat dolapta muhafaza edebileceğiniz tarif. Ayrıca Çok da hazır mamalara güvenmeyin, bebeğinize boş kilolar aldırıp ilerde yemek yerken sorunlar yaşatmayın yaşamayın. 1 yaşından sonrada kullanabilirsiniz
Malzemeler:
Evinizde bulunan bütün meyve çeşitlerini kullanabilirsiniz. Bu meyvelerden 2 tanesini bebeğinizin severek yediklerinden 1 tanesinide yemeyi reddettiklerinden seçin ki damak tadı çeşitlensin.
6- 5 Üzüm tanesi ( çekirdekleri çıkarılmış)
Çeyrek muz ( emzirme dönemimde yada zayıflama aşamasındaysanız kalan muzu kendinize bir öğün olarak 1 bardak sütle geçiştirebilirsiniz denenmiştir)
Çeyrek şeftali
4/1 armut , 4/1 elma, bir dilim portakal ( ekşi olma ihtimaline karşı dikkat)
Bir kaç dilim mandalin( çekirdeklerine dikkat) vs.
Sadece çilek koymayın alerjik bir bünyesi var ise hemen tepki verebiliyor.
Aralarından 3 meyveyi seçtiniz.
4 yada 5 cici bebe(bebek bisküvisi)
evde sıkılmış meyve suyu( 1 yaşından sonra sütle yapılabilir)

Yapılışı:
Bu karışımı biberonlarından birinin agzına bir kesik atıp bu şekilde daha kolay yedirebilirsiniz.
Cicibebe oranını biberonda yapacaksanız arttırabilirsiniz. Biberonla beslerken mutlaka kucağınızda ve dik tutarak dikkatli emzirin.
Cici bebeleri, meyve suyunu, meyveleri parçalıyıcınızla çekin. biberon için iyice çekilmeli kaşıkla verecekseniz pozalar damağına değecek kadar kalsın. Biberon için ise yogurt kıvamından biraz daha akışkan olmalıdır.

Afiyet olsun küçük serçelerinize...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.