20 Mart 2013 Çarşamba

Ceviz Kabuğu Kurabiyesi

ceviz kabuğu kurabiye tarifiCeviz kabuğu kurabiyelerin kalıplarını ilk gördüğümde ne yani bu mu yapıyor o güzelim cevizleri deyip inanmamıştım ve yaklaşık 2 senedir dolap köşesindeydi.Ceviz şeklinde kurabiyeyi ilk denemem başarısız olmuştu, bu da benim için ceviz kurabiye sayfasını kapattırmıştı.  Fakat aklına koyduğunu er yada geç yapan biri olarak, bu tarifi tekrar denememde hiçte haz etmediğim 3. şahısların ben yaptım edasıyla ikram etmelerinin büyük payı oldu diyebilirim ki sonuç ortada. :) Her neyse sonuç olarak  eksiklerimi ve ipuçlarını sizlerle paylaşacağım umarım sizlerinde hoşuna gider. Evinizde bu pişirme aletinden  yoksa ceviz kabuklarının dışına sarıp, fırında deneyebilirsiniz ama aynı sonucu beklemeyin derim :)
Krema tarifimde yazdıklarımı aynen uygularsanız pürüzsüz ve lezzetli kolay krema yapabilirsiniz.
http://www.mutfakdelisi.com/Ceviz-Kurabiye-Kalibi,PR-8611.html?gclid=CJ-w86bmibYCFUkd3godtAcAcw  Bu linkten satışı var eğer size fiyatı uygun değilse arama motorundan ceviz kurabiye kalıbı diye aratabilirsiniz.

ceviz kabuğu kurabiye tarifiMalzemeler:
3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım paketen biraz fazla kabartma tozu
bir tutam tuz
1 paket vanilya
Üzeri için pudra şekeri
İç kreması:
500 gram süt
4 kaşık un
1 paket vanilya
Yarım bardak şeker
Yarım limon kabuğu rendesi
En son 50 gram margarin
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp biraz sert bir hamur elde ettikten sonra, kalıbınızı yağlayın. Kalıbı ocağa alıp ısıtın ve hamurdan fındık kadar alıp her birine yerleştirin (elinizi yakmayın) tekrar ocağa koyup takip ederek önce bir tarafını sonrada diğer tarafını pişirin. Benim kalıbımda 9 tane yarım kabuk var yani iki partide 9 tane tam ceviz çıkarıyorum. ceviz kabukları pişerken (kontrolü bırakmadan) diğer bir tarafta da krema malzemelerinizi ( yağ hariç)tavaya alıp önce bir karıştırın (unu iyice karıştırın) sonra ocağı orta ateşte yakıp, kremayı karıştırarak pişirin. Bunları yaparken ceviz kabuklarını unutmayın!
Krema kıvamını aldıktan sonra yağını ilave edip sık sık karıştırarak soğutun.(krema kabuklanmasın)bunları sırasıyla uygularsanız pürüzsüz kolay krema elde edersiniz.
Yarım cevizlerin içini krema ile doldurup kapatın. Üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.
Afiyetler olsun...







4 yorum:

  1. Ceviz kabuğu şeklinde kurabiyeyi ilk defa gördüm kalıbı nerden bulabiliriz

    YanıtlaSil
  2. Kalip nerden temin edilebilr

    YanıtlaSil
  3. merhabalar www.cevizkurabiyekalibi.net web sitemizden ceviz kurabiye kalıbını temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.