3 Mart 2013 Pazar

LEOPAR PASTA


Görüntüsü güzel, güzel olduğu kadarda meşakatli bir pasta. Umarım beğenirsiniz, şimdiden afiyet olsun.
leopar pasta yapılışı resimli tarifi
Malzemeler:

4 Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
125 Gram Tereyağı
7 Çorba Kaşığı Tepeleme un koydum ama kafi gelmedi 1 bardak daha ekledim

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına Yumurtaları kırıyoruz. Üzerine Toz şekeri ilave ediyoruz. Mikserle yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırıyoruz. Ardından üzerine sütü, sıvı yağını boşaltıyoruz. Tavada erittiğimiz tereyağını da karıştırma kabına alıyoruz. Mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından karıştırma kabına unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip, karıştırıyoruz. Karışımı ikiye bölüyoruz bu ikiye böldüğümüz harclardan birini, yine yarım bardak kadar ayırıp içine turuncu gıda boyası katıyoruz( gıda boyasının oranı size kalmış) yarıdan az kalan harca da kakaoyu katıyoruz. Elimizde harcın yarısı kadar sade, yarısından az kakaolu, yarım bardakta turuncu harcımız oluyor. Pasta kalıbını margarinle yağlıyoruz.
Kalıba önce parmak kalınlığında sade hamuru yayıyoruz. ((Şekildeki gibi aparatlarınız varsa daha kolay olur ama buzdolabı poşetinin köşelerinide keserek yapabilirsiniz. ))sade harcın üzerine kakaolu harcımızı şerit şeklinde yaptıktan sonra, üzerine turuncu hatcımızı geçip, tekrar turuncu harcımızın üzerine kakaolu harcı geçiyoruz. Kakaolu şeritlerin arasını sade harcımızla kapatıp yine üzerini kaplıcak şekilde sade hamuru koyuyoruz. Bu işlemi harcımız bitene kadar tekrarlayalım.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek kabarmaya başlayıp, üzeri kızarınca fırının sıcaklığını 160 dereceye düşürüyoruz.
Süslemesi size kalmış şeklinden esinlenip yaratıcı bir şeyler yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Keki kaç cm'lik kalıpla pişirdiniz öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.