18 Mart 2013 Pazartesi

Pizza Poğaça

Klasik poğaça görüntüsünden bıkanlar buyurun size kapalı margarita pizza...
İç malzemelerini domates yerine ince halka patates koyup üzerine brokoli ve peynirler yapabilirsiniz. Yada sucuk üzeri bezelye peynir... Bu sizin yaratıcılığınıza kalmış. Herkesin yapabileceği kolay basit bir tarif, tereddüt etmeden kabarırmı olurmu demeden yapabileceğiniz değişik bir poğaça tarifi. Yanlız malzemelerinizi tüm hamur işlerinde olduğu gibi, 1 saat önce oda sıcaklığında mutlaka bekletin.
Dilerseniz bu tarifle içine bir şey koymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp poğaçayı pişirdikten sonra arasına ceviz ezmesi sürüp servis edebilirsiniz.

pratik poğaça tarifleri
pratik poğaça
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5- 6 bardak un
1 paket instant maya yada yaş maya ( yaş maya ise sütle yumuşatıp kullanın)
1 yemek kaşığı şeker
kolay poğaça ve yemek tarifleri
resimli poğaça yapılışı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ymurta akı
İç malzemeleri:
dilimlemiş domates, bir tutam kekik
Maydanoz, peynir

Yapılışı:
Poğaça hamurunun kıvamı kulak memesinden yumuşak olmalı. Önce sıvı malzemelerle şekeri tuzu karıştırın en son İnstant mayayı una karıştırıp tüm malzemelerle hamuru hazırladıktan sonra üzerini kapatıp 40 -45 dakika bekletin. Şekildeki gibi hamuru açın üzerine ( şekilden ince kesin domatesleri)sırasıyla domatesleri, kekiği ve peynir maydanoz karışımını koyun. Üstünü yine açtığınız hamurla kapatın. Kesme işlemini domateslerden büyük bir bardakla yapın.( domateslere yakın keserseniz pişerken şekli bozulabiliyor) yine 30 dakika kadar bekletip, yağlı kağıt üzerine yerleştirip, poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyetler olsun...



1 yorum:

  1. Merhaba cok güzel ve lezzetli gözüküyor. Kalanlari ertesi gün icin ayni tazelikte saklayabiliyormuyuz? Okula cocuklarin cantasina koysak domatesin suyu disina tasmiyormu?

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.