14 Mart 2013 Perşembe

Malhıtalı Köfte


Yöresel ağızlardan dolayı malhıta adını kırılmış mercimekten alan bu köfte bu güne kadar yediğiniz bütün köfteleri unutturacak lezzette...
Malhıtalı köfte yoğurması çiğ köfteye nazaran daha kolay çünkü mercimekle ıslanan ince bulgur kolayca yoğrulmasını sağlıyor. Ayrıca da malhıtalı köftenize bir miktar tarhın koyarsanız hoş bir aroma katarsınız.
malhıtalı köftenin tarifi
malhıtalı köfte

Malzemeler:
6 bardak kırmızı mercimek
3 bardak simit (ince bulgur)
1 adet orta boy haşlamış patates
2 tane kuru soğan
1 bardak sıvı yağ
1 demet doğranmış maydanoz
6 adet doğranmış yeşil soğan
6 adet doğranmış yeşil sarımsak
Tuz, karabiber, su
Arzuya göre tarhın

Yapılışı:
Mercimekleri bir tencereye alın üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve tuz koyup, mercimekleri iyice pişirin. Bir tavaya yağı ve ince doğradığınız kuru soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun, ocaktan alırken 1 yemek kaşığı kırmızı biber ilave edin. Lapa olan mercimekleri sıcakken geniş bir yere alıp üzerine ince bulguru, haşladığınız patatesi,salçalarını, biberi koyup kaşıkla karıştırın, ardından  biraz soğuduktan sonra  5- 10 dakika yoğurun. Daha sonra doğranmış diğer malzemeleri ve kavurlmuş soğanları yağıyla birlikte köfteye ekleyin 5 dakika daha yogurun. Köfteniz servise hazır
Afiye olsun...


1 yorum:

  1. Malhıtalı köfte köftelerin padişahı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.