29 Mart 2013 Cuma

Ev Yapımı Katmer


Gaziantepliler bu tatlının ne kadar lezzetli olduğunu çok iyi bilirler, yada böyle söylemeyelim katmeri tatmış herkes nasıl lezzetli olduğunu çok iyi bilirler diyelim. Antep fıstığı diğer bir deyişle  boz fıstıkla (baklavalık fıstık) ve özellikle tereyağ ile yapılan müthiş bir tatlı. Ben tarifi anlatırken yufka ile yada baklavalık yufkalarla yapmanızı tavsiye edeceğim çünkü katmer hamurunu açmak büyük ustalık ister yok ben öyle severim derseniz Gaziantep'e gidip yemeniz lazım :) İçinde kullanılan kaymak ve fıstık mutfak  bütçenizi bir hayli zorlayacağı için ben sizi evde kendiniz yapabileceğiniz yalancı kaymak tarifini vereceğim. Emin olun hiç kimse anlamayacak, hatta gerçek kaymaktan daha hafif olacaktır. 

katmerin resimli yapılışı

Kaymak malzemeleri:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker

4 yufka
boz Antep fıstığı
1 kase şeker
tereyağ



Yapılışı:
Önce evde yapılan yalancı kaymak yapılışını anlatayım.Sütü,şekeri ve irmiği bir tavaya alıp orta ateşte katı bir hal alana kadar pişirin.İrmikler iyice sütü çekmeli, bu kadar basit evde kaymak yapmak :)
yufkayı açın orta kısmına fıstığı, şekeri serpin ve küçük parçalar halinde tereyağını koyun. zarf gibi katlarken her katın arasına mutlaka tereyağ parçaları koyun.Bir tavaya bir parça tereyağ koyup katmerin önce katladığınız tarafını daha sonra altını tavada pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.