19 Mart 2013 Salı

Dereotlu Krep(Yeşil krep)

dereotlu krep yapılışı ve pembe sos
dereotlu krep
Daha önce paylaştığım krep tarifinden biraz farklı bir tarif anlatmaya çalışacağım. Bu krep tarifinin içine koyduğumuz dereoto görüntüsünü diğer tariflerden farklı kılıyor fakat bu tarifte aynı görüntüyü yakalamak için kullandığınız yumurtaların sarısını katmadan hatta artmasını istemiyorsanız en azından 1 tanesinin sarısını ekleyin.Amaç bu renği yakalamak sarıları girince bu görüntüyü vermiyor dolayısıyla tercih size kalmış.(Mesela aynı gün börek yapacaksanız üzerine kullanabilirsiniz) Sayıya göre yapmak isteyenlere de ufak bir ipucu vereyim benim verdiğim krep tarifine göre 10 tane orta büyüklükte çıkıyor tabi bu tava büyüklüğüne yada krepin inceliğine de bağlı, bu sayıyı temel alıp hesaplayabilirsiniz.

Malzemeler:
8 çorba kaşığı un
5 yumurta akı
yarım bardak sıvı yağ
2 bardak süt
bir tutam tuz
yarım demet dereotu(ince doğranmış)
içi için peynir, zeytin ezmesi, patates püresi vs.

Yapılışı:
Yumurtaları,yağı, tuzu ve sütü iyice karıştırın, unu da ilave edip tekrar karıştırın, sonda dereotunu da ilave edin. Her krep için mutlaka bir kere krepi karıştırmanız gerekiyor yoksa dereotu dibine iner. Kıvamı da yoğun yapılmış ayran kıvamında olacak. İçine peynirinizi yayıp rula şeklinde sarın.

Pembe sos:
Pembe sos için ise bir ölçek mayonez bir ölçekte yoğurta iyice kıyılmış(pürede yapabilirsiniz) mor lahana yaprağını karıştırıp yapabilirsiniz.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.