12 Mart 2013 Salı

SOSİSLİ PİRİNÇ BÖREĞİ

İkramım hem pilav, hem de farklı olsun diyorsanız tam da size göre bir tarif sosisli pirinç böreği. İsterseniz sosis yerine haşlanmış tavuk eti yada kırmızı et kullanabilirsiniz.

pirinçle börek yapımıMalzemeler:
2 su bardağı pirinç. 4 su bardağı su
4 adet yumurta 2 yemek kaşığı un
4 kaşık sıvı yağ. 1 adet kabartmatozu
5 adet sosis, tuz , karabiber

İç malzemeleri:
3 adet yeşi biber 2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:
Pirinçleri yıkadıktan sonra 4 bardak suyla iyice haşlayın. İçine un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağı, karabiberi karıştıp, yağlanmış tepsinizin üzerine karışımın yarısını yayın. Biberleri, soğanları ve sosisleri doğrayıp, tereyağında sote yapın. Üzerine salça, tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyin. Tepsideki pirincin üzerine yayın. En üste de kalan pirinçleri ekleyip iyice düzleştirin.
180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

95




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.