5 Mart 2013 Salı

Çikolatalı Makaron

Kendine maharetlerine güvenen bayanların yapabileceği bir tat. Görüntüsü ilgi çekici bu tatlıları önce çok ciddiye almamıştım fakat bir arkadaşımda tattığım bu farklı lezzete bayıldım. Hem dışı çıtır hemde içi yumuşacık kek tadılması gereken lezzetlerden bir tanesi.
Baştan söylemeliyim kolay bir tarif değil yapması tutturması pratik istiyor. Bir kaç demeden sonra istediğiniz kıvamı tutturabilirsiniz. ( benim için bir hayli zor oldu)
makaron yapılışıfıstıklı bademli makaron tarifi
Malzemeler:

4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı badem
2 tane yumurta akı
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Yumurtalar oda sıcaklığında beklemiş olmalı bunu sakın unutmayın. Yumurta akını miserle kar haline gelene kadar önce düşük sonra yüksek hızda çırpalım, daha sonra 5 yemek kaşığı şekerimizi yavaş yavaş yumurta akının içine ekleyin bir taraftanda çırpmaya devam edelim. Pürüzsüz bir harc elde etmeliyiz.
Bir tarafta file bademleri, (kabuksuz, yaprak badem elinizde yoksa normal bademleri kabullarını soyup yapabilirsiniz fakat kuru olması gerekiyor) pudra şekerimizle birlikte iyi bir mutfak robotuyla ( kahve değirmeni) un haline gelinceye kadar çekin, ( istenilen sonuç çıkması için malzemeler un kıvamında çekilmiş olmalı). Kakaoyu, çektiğimiz şeker ve bademi iki aşamada yumurta aklı harcımıza ekleyin. Beyaz köpükler kaybolana kadar tahta kaşıkla iyice karıştırın. ( çok fazlada yapmayın hamurunuz kabarmaz)
Sıkma aparatı yada buzdolabı poşetinin bir ucunu kesip, yaptığımız harcı koyup, yağlı kağıt üzerine istediğiniz ebatta sıkın. Eger köpükler oluştu yada tepecikler kaldıysa tepsinizi hafif sarsarak bunları yok edebilirsiniz.
Tepsinizi yaklaşık 40 dk yada 1 saat kadar el deymeyecek yerde üzeri kabuk bağlaması için bekletin. ( Parmaklarınızla kabuklanmayı farkedebilirsiniz) Fırınızı 180 dercede önceden ısıtıp yaklaşık 11 dakika kadar pişirin. Bana kalırsa hiç başından ayrılmayın saniyeler içinde her şey değişebiliyor verdiğiniz emek boşa gitmesin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyip yağlı kağıttan çıkarıp aralarına her hangi bir krema sürüp, yada biraz çilekle afiyetle yersiniz...

Afiyetler olsun



6 yorum:

  1. lezzettli gibi görünüyor ama arasına düz krema konulmaz sanırım. daha yapışkan bi krema hazırlamak gerekir.hazır krema erir. lezetli olmaz o zaman. içine krema yapmak gerek.

    YanıtlaSil
  2. denemek istiyorum ama korkuyorumda kötü olur diye :(

    YanıtlaSil
  3. lezzetli olur heralde ama içindeki krema lezzetli olmaz başka nasıl krema yapılırkiiii

    YanıtlaSil
  4. Yapabilme konusundaki endişeniz çok yerinde kolay değil ama bir kaç denemeden sonra emin olun ki yaparsınız. İlk başta denemenizde tek zorlanacağınız kabarması onun dışında lezzette sorun olmaz. Bademleri un haline getirirseniz ve yumurta akını kıvamında kar haline getirdinizmi mükemmel sonuç tabakta
    Makaronun içine süreceğiniz illa krema olacak diye bir şey yok meyve püreside kullanabilirsiniz. Ama yok ben makarona krema isterim dersenizde 200 gr kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın ve içine arzunuza göre çikolata parçaları ekleyip karıştırın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  5. Cirpilmis krema ile en guzeli olur. Cirparsaniz erimez. Bu arada Aysun hanim tam anlanacak sekilde anlatmissiniz tebrikler. Ben 1-2 senedir makaroon yapiyorum, tutturmasi zor ama basarmak cok guzel.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim o güzel yorumunuz için

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.