ANADOLU PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç,
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
4 adet küp şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet orta boy soğan,1/2 dere otu
2 yemek kaşığı tereyağ, bir tutam karabiber, yeteri kadar tuz
Ciğer için malzemeler:
300 gram kuzu ciğer, 1 su bardağı sıvı yağ, kırmızı biber, kekik, 1 su bardağı un yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı, dogranmış soğanları, fıstığı koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edin en az 10 dakika kısık ateşte kavurun. Daha sonra içine şeker, tuz, üzüm, tarçını ve karabiberi ilave edip pişirin. Üzeri göz göz olunca altini kapatın. En az 10 dakika demlendirip dere otunu ilave edin.
Ciğer kızartması:
Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Doğrayıp yıkadığınız ciğerleri unlayin ve süzgeçten geçirip fazla ununu alın. Kızgın yağda kavurup (30 dakika ) tuzunu karabiberini ilave edip servis için hazırladığınız pilavın üzerine ilave edin. Pilavınız servise hazır
MUZLU BADEMLİ PİLAV
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
100 gram badem
2 adet muz, 1 adet büyük boy soğan
1 çay kaşığı tarçın,1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı sıvı yağ yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin badmelerida sıcak suda bekletin kabuklarını soyun. Bademleri doğranmış soğanlari tereyağında kavurun. 3 bardak su,tuz. ve pirincide ilave edip pişmeye bırakın. Pişirdiğimiz pilavın üzerini muz ve tarçınla süsleyip servise sunun. Değişik tatlar arayanlar için uygun bir tarif
ÇAPUT AŞI (asma yapraklı pilav)
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
250 gram kuzu eti
10 adet asma yaprağı ( isteğe bağlı arttırılabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı su. Yeteri kadar tuz
İsteğe bağlı biber salçası
Yapılışı:
Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın bir tencerenin yarısına kadar su koyup sıvı yağla asma yapraklarını haşlanıncaya kadar kaynatin( hemen haşlanacaktir kaşığınızla parçalanıyorsa haşlanmıştır)
Eti tencereye alın suyunu çekinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ete ekleyin biraz daha pirincle kavurduktan sonra 1,5 su bardağı suyu tuzu ekleyip kaynatin . Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte pilavınızı pişirin. Pilav piştikten sonra içine asma yapraklarınızıda ilave edip karıştırın. İstege bağlı biber salçasiyla renklendirebilirsiniz pilavınızı ama salçayı eti kavururken ilave edin. Yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.