Dana güveç evdeki malzemelerinizle yapabileceginiz leziz yemeklerden bir tanesidir. İsterseniz bu tarifi koyun etiylede yapabilirsiniz. ( et olunca tarifin icinde herkesin evinde olan malzemeler listesinden cikiyor ama etsizde güveç nasil olur? Ben bunu araştırıp yapınca paylasacagim)
MALZEMELER:
600 gr kuşbaşı dana eti
3 adet patlican
4 domates
4 sivri biber
2 soğan
2 su bardağı kemik suyu
1 yemek kasigi salca arzuya gore arttirilabilir
50gr tereyag
karabiber tuz
Dana güvec yapımı: soganlari ince bir sekilde kıyın, tereyaginda pembelesinceye kadar kavurun.( Nasil bir tabirdir utandirin soganlari ) Üzerine kup kup doğradığınız etleri ekleyin, 15 dk daha kavurun . Etleri isterseniz porsiyonluk güveç kaplarına alip daha sik bir sunumla ikram edebilirsiniz ben tarifi buyuk guvece göre anlatacağım. Hafif Kavurduğunuz etleri güveçe alın. Üzerine sırasıyla dilimlenmiş patlıcanları,kuşbaşı doğranmiş domatesleri ve biberleri ekleyin. Kemik suyunun icine salçayı tuzu karabiberi koyup iyice karıştıp guvecin uzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış hafif ateşteki fırında 30 -45 dakika pişirdikten sonra sicak servis yapin afiyet olsun
Püf noktasi: etinizin yumuşak olmasini istiyorsaniz et suyunun icine bir yemek kasığı sirke ilave edin.
Her yemek tarifinin sonunda ufak püf noktlari ekleyeceğim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.