18 Ağustos 2013 Pazar

Merhaba

Merhabalar 
Tatil gezmeydi tozmaydı ihmal ettim blogumu. Çok hoş bir tatil köyünde güzel bir tatildi. Orada bulunan aşçıların maharetli ve tecrübeli elleriyle yaptıkları harika lezzetleri tatdım. Tabi bu tarifleri sizlerle paylaşmak istedim ama kendi yaptığım yemekler olmadığı için muhteşem görselerden blogum yoksun kaldı. Bir güzeldi bir güzeldi o sunum şekilleri sanki küçük tablolardı. Yani anlayın çok pişmanım fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmadığım için.
Size antalyadan bana göre olmayan ama lezzeti herkesin hoşuna gitmiş deniz ürünleri pilavının tarifini getirdim. İleyen günlerde paylaşırım.
Bu arada sumak ekşisininde nasıl yapıldığını sizlerle paylaşacağım. 
Tabi bu evde yapacağınız pratik bir yöntem.
Sumakları toplarken en morarmış olanlarından toplayın ki ekşisi yoğun olsun. Hop hemen yıkayın ve geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 2 gün bekletin. 
Suyun rengi değişecektir. Afiyetle salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Sevgiyle kalın...

Toplarken bu renkte olanları toplayın. 
Böyle yeşil olanların ekşisi çıkmıyor.

3 yorum:

  1. Hoş gelmişsin canımmm diğer paylaşımlarını da bekliyoruz,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım teşekkürler
      Bir fırsatını bulursam paylaşacağım tariflerimi

      Sil
  2. Aaa çok kolaymış,ben daha zor sanıyordum sumak ekşisi yapmayı,paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.