4 Ağustos 2013 Pazar

Kolay Pandispanya

Merhabalar 
Güzel günler geçirmeniz dileğiyle başlamalıyım çünkü bu sıralar benim çok ihtiyacım var umarım bu dileğime karşılık sizlerde aynı dileği paylaşırsınız. Büyüklerim hep hiç bilmediğin tanımadığın insanların sana olan duası daha makbul ve kabul olur derlerdi. Herkesin hakkına hayırlı olanı gönlüne güzel göstersin Rabbim.
Gelelim pandispanya tarifimize çok çok kolay bir pasta tarifi hemde pişirmesi bile çok vaktinizi almayacaktır. Zaten bu görseli her hangi bir kek tarifi ilede yapabilirsiniz. Ama ben aslında kolayca yapabileceğiniz bir pandispanya tarifi paylaşmak istedim.
Pandispanya yaparken mutlaka tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurun. 
Pandispanya hamurunun içine koyacağınız su yada meyve suyuda pandispanyanın daha yumuşak olmasını sağlıyor.
Herkesin bildiği gibi toz malzemeleri eleyerek kullanın. 
Hatta fırsatınız olursa şekeri öğütücüden geçirip pudra şekeri gibi kullanın.
Yumurtalara gelince bizim bahçemizdeki tavuklar küçük yumurta veriyor o yüzden 4 yumurta kullandım. Ama siz market yumurtası kullanıyorsanız 3 yumurta yeterli olacaktır.
Bu tarif için geniş bir tepsi kullandım hem servisi kolaydı hemde sürümden kazandık çok dilim çıktı diyebilirim.

Kolay pandispanya malzemeleri:

3 yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
5 yemek kaşığı su yada meyve suyu
1/2 kabartma tozu
1 paket vanilya 

Üzeri için krem şanti
Meyve

Kolay pandispanya tarifi:

•Baştada belirttim tüm malzemeler oda sucaklığımda olacak. Eğer pasta kalıbında yapacaksanız iki katı ölçü kullanın. 
• Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Diğer tarafta un,kabartma tozu,vanilyayı elekten geçirin ki daha kabarık bir pandispanyanız olsun.
•Tüm malzemeleri karıştırın. Diğer tarafta tepsinizi önce bir yağlayın daha sonra üzerine un serpin ve unu tepsinin her yerine yayın.
• pandispanya hamurunu tepsiye dökün 180-200 derece fırında önceden ısıtmadan yaklaşık 30 dakika pişirin.
•pandispanya kenarlardan kabarmaya başlayınca fırınınızın dercesini 150derceye
düşürün.
Buraya kadardan sonra benim yaptığım gibi krem şantiyi sürüp meyvelerle servis yapabilrisiniz.
Ama iki katı ölçüde ve pasta kalıbında yapacaksanız burdan sonrasını dikkate alın.
• pandispanya pastanız piştikten sonra bıçak yardımı ile kenarlarını ayırın ve üzerine nemli bir örtü kapatıp ters çevirin. Eğer pandispanya düşmez ise endişelenmeyin soğuyunca mutlaka ayrılacaktır zaten pandispanyayı soğukken kesebilirsiniz yoksa parçalanabilir.
•Krem şantinizi hazırlayın ve meyvelerle süsleyin.

6 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    139. takipçin benim.. :)
    Tarif için teşekkürler, deneyeceğim.. :=
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    ♥ Sevgiler ♥
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldiniz bloguma bende sizi takipteyim... güzel paylaşımlar

    YanıtlaSil
  3. 140 da ben oldum. :)) Artık mutfağa girmek lazım ama di mi! :D

    YanıtlaSil
  4. merhaba çok ggüzel bir tarif elinize sağlık :) bu arada bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Eczcı hanım şaka yapıyorsunuz heralde
    O zaman mutfaktan çıkın hiç yorulmada :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler eda bende ziyaret ederim sayfanızı

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.