Merhabalar Hanımlar
Yine bir Gaziantep klasiği olan malhıta
(kırmızı mercimek) yemeğinin tarifini sizlerle paylaşacağım. Gaziantep’in çok
eski bilinen yemeklerinden birisidir. Genel de kökeni Antepli olanların çoğu
yapar ve çok severler. Bu tarifte Simit aşı gibi çok kolay bir tariftir. Simit aşında sadece simit kullanıyoruz fakat malhıtalı aş da hem kırmızı mercimek hemde az miktar simit kullanacağız. Özel günlerde ikram etmek için fazla bir beklentiniz olmasın içinde ki malzemeler teferruatsız, ekonomik hemde doyurucu ancak kendi öğünlerinizi geçiştirmek için yapabilirsiniz.
Şimdiden Malhıtalı aşı yapacak olanlar için Afiyet Bal Şeker Olsun..
Şimdiden Malhıtalı aşı yapacak olanlar için Afiyet Bal Şeker Olsun..
Malhıtalı Aş Malzemeleri:
2 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)
1 su bardağı simit(ince bulgur)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 büyük boy soğan
1 su bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber
Malhıtalı aş tarifi:
Malhıtayı yıkayın. Bir tencereye 7 bardak su ile malhıta ve simitle birlikte pişinceye kadar kaynatın.
En son piştikten sonra salçalarını ve baharatlarını(pul biber hariç) ilave edin karıştırın.
Bir tavanın içinde sıvı yağ ile doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve en son ocaktan alınca içine pul biberi ilave edin.
Yağı sıcakken yemeğin üzerine gezdirin.Turşu, turp ve ayranla süper olur ,
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..sevgıler
YanıtlaSilHarika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilCafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması