Bu gün yine kolay bir tarif paylaşacağım sizlerle. Bildiğimiz baklava yufkası ile yapılan bu yemek türü lezzetli tarifi çoğunuz biliyordur. Baklava hamurlu kıymalı kolböreğini birde benim tarifimle deneyin. Günlerinizde yada özel akşam yemeklerinizde çok şık bir tarif.
Kıymalı börek malzemeleri:
1 paket baklava yufkası (25 adet)
400 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 biber
2 patates rendesi
Karabiber,tuz,kekik
Yufkalara sürmek için 50 gr tereyağ ve 1 çay bardağı su
Kıymalı börek tarifi:
• Bu ölçüden 20 tane çıkıyor.
• Böreğin iç harcını hazırlayalım. Tavada sırasıyla önce kıymayı kavurun. Ardından soğan ve biberi ekleyin. Patates rendesinide ilave edip soteleyin. Baharatlarını ilave edip bir kenara alalım.
• Baklava yufkaları çok çabuk kurucaktır, kullanırken poşette muhafaza edin.
5 kat yufkanın her katının arasına erittiğiniz yağ ve su karışımını sürün.
• harcı yerleştirin ve rulo haline getirin.
• Yağlı kağıt açtığınız tepsiye koyup üzerini süsleyin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyetler Olsun
Ellerine sağlık canım tel tel kıyır kıyır olmuş böreğin.
YanıtlaSilelıne sağlık boreğı tatlıdan daha guzel oluyor
YanıtlaSil