Merhabalar
Evimizin vazgeçilmezi, son dakika yemeği,tam anlamıyla basit ve kolay yemek, ekmek kebabı.
Bizim evde Alinazikten (tık) sonra ilk akla gelen en kolay yemeklerdendir. Tereyağı ile kalorisi fazla derseniz yağda kavurmadan da pek güzel yapabilirsiniz. Bence sizde son dakika bu gün ne pişirsem sorusuna cevap denemelisiniz bu tarifi...
Ölçü vermiyorum siz kişi sayısına göre ayarlamalısınız.
Ekmek kebabı malzemeleri:
Tost ekmeği, pide yada diğer ekmeklerden kullanacağınız kadar
Tereyağ
Süzülmüş yoğurt
Kıyma yada kuşbaşı et
2 diş sarımsak
Karabiber,tuz,kırmızı biber
Ekmek kebabı tarifi:
•Tavaya tereyağ yada zeytin yağı koyup eti kavurun. En son ocaktan alırken toz biberleri ilave edin.
•Ekmekleri doğrayıp servis tabağınıza alın.
•Yada ekmekleri bir miktar tereyağında tavada çevirin.Arzunuza göre tabi daha lezzetli oluyor.
•Sarımsağı doğrayıp biraz tuzla ezin ve süzme yoğurta karıştırın.
• Servis tabağındaki ekmeklerin üzerine önce yoğurtu sonrada eti koyun.
Bu kadar
Afiyetler Olsun...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba.blogunu bugun zıyaret ettım.bende beklerım.sayfama eklıyorum.tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilEline sağlık canım nefis bir lezzet paylaşmıssın.Ben de çok severim afiyetler olsun ,sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Pınar bir kahveni içerim artık
YanıtlaSilMacide canım hoşgeldin çok teşekkürler
YanıtlaSilbende arada yaparım elıne sağlık cok guzel olmus
YanıtlaSilSizin gibi bir ustaya yakışır bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMrh aysun hanım ben gaziantepten özlem sayfanızı yeni keşfettim cok begedim ellerinize saglik
YanıtlaSil