Merhabalar bakımlı ve hamarat hanımlar...
Yoğun ve yorucu bir hafta sonu geçirdikten sonra bir kaç gündür dinlendim diyebilirim. Lafı fazla uzatmadan yemeğimize gelelim. Akşama doğru bu gün ne pişirsem diye düşünürken dolapta karnıyarık yapmak için fırında pişirip koyduğum patlıcanlara gözüm ilişti ve tabi ki de ne pişirsem sorusuna kolay bir cevap oldu.Yaz mevsiminin sonuna doğru evimizde tatlı bir telaş olur; biber salçası, salça ile birlikte kırmızı pul biber ve kuru dolmalıklar çıkarılır, bu kadarla kalınmaz bir taraftan da buzdolabına konulacak kırmızı biber, közlenmiş patlıcan ve domates konserveleri hazırlanır, dedim ya bir telaş mutlaka olur. Bu hazırlıkların sayesin de kış mevsiminde zamanında kurutulmuş,dondurulmuş sağlıklı sebzelerle zamandan tasarruf ederek pratik kolay yemekler yapıyoruz, karnıyarık da bunlardan biri. İlerleyen zamanlarda evde konserve domates yapılışını ve diğerlerini sizlerle paylaşacağım. Tarifimde bol kepçe domates rendesi kullandım bu da karnıyarığa acayip lezzet veriyor fakat siz malzemeleri arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Bu sıralar günlerim bir hayli yoğun geçiyor sitemi de ihmal etmek istemedim olur ya yazamam diye yemeğimi yapıp hemen işe koyuldum. Aslında karnıyarık güzel bir pirinç pilavı ile süslü bir tabakta sunumunu paylaşacaktım telaşla pişmesini beklemeden tepside ki haliyle sizlerle paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz...
Malzemeler:
300 gram kıyma
3 orta boy kuru soğan
2 domates
24 tane küçük patlıcan(8-9tane orta boy patlıcan)
2 tane domates(üzeri için)
1 bardak rendelenmiş domates
karabiber,tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup üzerine ara ara bıçakla kısa çizgiler yapın ve fırında yada tavada közleyin. Tavada közleme daha kolay oluyor bu işlem için bir tava ayırın ve sadece bunun için kullanın, çünkü tava bir hayli kötü oluyor. Tavaya patlıcanları koyduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyin, üzerini kapatın ve arada patlıcanları çevirerek közleyin. Patlıcanlar közlenirken diğer bir tarafta önce kıymayı biraz kavurduktan sonra doğradığınız soğanları da ekleyip soteleyin. Közlenmiş patlıcanın ortasını yani karnını açın ve sotelenmiş kıymayı yerleştirin. Patlıcanı tepsiye dizin üzerini biber ve domatesle süsleyin. En son bir bardak domates rendesinin içine salçayı,tuzu,karabiberi ve zeytin yağını koyup karıştırın, patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dökün.
200 derece fırında pişirin.
Afiyetler Olsun...
Yoğun ve yorucu bir hafta sonu geçirdikten sonra bir kaç gündür dinlendim diyebilirim. Lafı fazla uzatmadan yemeğimize gelelim. Akşama doğru bu gün ne pişirsem diye düşünürken dolapta karnıyarık yapmak için fırında pişirip koyduğum patlıcanlara gözüm ilişti ve tabi ki de ne pişirsem sorusuna kolay bir cevap oldu.Yaz mevsiminin sonuna doğru evimizde tatlı bir telaş olur; biber salçası, salça ile birlikte kırmızı pul biber ve kuru dolmalıklar çıkarılır, bu kadarla kalınmaz bir taraftan da buzdolabına konulacak kırmızı biber, közlenmiş patlıcan ve domates konserveleri hazırlanır, dedim ya bir telaş mutlaka olur. Bu hazırlıkların sayesin de kış mevsiminde zamanında kurutulmuş,dondurulmuş sağlıklı sebzelerle zamandan tasarruf ederek pratik kolay yemekler yapıyoruz, karnıyarık da bunlardan biri. İlerleyen zamanlarda evde konserve domates yapılışını ve diğerlerini sizlerle paylaşacağım. Tarifimde bol kepçe domates rendesi kullandım bu da karnıyarığa acayip lezzet veriyor fakat siz malzemeleri arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Bu sıralar günlerim bir hayli yoğun geçiyor sitemi de ihmal etmek istemedim olur ya yazamam diye yemeğimi yapıp hemen işe koyuldum. Aslında karnıyarık güzel bir pirinç pilavı ile süslü bir tabakta sunumunu paylaşacaktım telaşla pişmesini beklemeden tepside ki haliyle sizlerle paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz...
Malzemeler:
300 gram kıyma
3 orta boy kuru soğan
2 domates
24 tane küçük patlıcan(8-9tane orta boy patlıcan)
2 tane domates(üzeri için)
1 bardak rendelenmiş domates
karabiber,tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup üzerine ara ara bıçakla kısa çizgiler yapın ve fırında yada tavada közleyin. Tavada közleme daha kolay oluyor bu işlem için bir tava ayırın ve sadece bunun için kullanın, çünkü tava bir hayli kötü oluyor. Tavaya patlıcanları koyduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyin, üzerini kapatın ve arada patlıcanları çevirerek közleyin. Patlıcanlar közlenirken diğer bir tarafta önce kıymayı biraz kavurduktan sonra doğradığınız soğanları da ekleyip soteleyin. Közlenmiş patlıcanın ortasını yani karnını açın ve sotelenmiş kıymayı yerleştirin. Patlıcanı tepsiye dizin üzerini biber ve domatesle süsleyin. En son bir bardak domates rendesinin içine salçayı,tuzu,karabiberi ve zeytin yağını koyup karıştırın, patlıcanların üzerine eşit bir şekilde dökün.
200 derece fırında pişirin.
Afiyetler Olsun...
Ellerinize, paylaşan yüreğinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim sizlerin de yüreğine sağlık
YanıtlaSil