12 Nisan 2013 Cuma

Yağlı Köfte Tarifi

Merhabalar...
Daha önce yayınladığım sağlıklı bezelye köftesinden sonra yağlı bir köfte :)) biliyorum hiç de uygun olmadı ama çok lezzetli oluyor bana göre, ne yapalım haftada yada ayda bir kendimize torpil geçebiliriz herhalde. Köfte severler en sevdiğim köfte tarifini burada sizlerle paylaşmasam olmazdı. Kısır,çiğ köfte,içli köfte gibi yoğurularak yapılan köftelerin bana göre en mütevazisi, yapması en kolayı hatta en ekonomiği ama şu da var ki acayip doyurucu bir de biraz kalorisi yüksek sebebi de içinde ki yağ  :)) Biz bu köfteyi sade yağ, tereyağ yada zeytin yağı ile yaparız ama denerseniz tereyağ ile mutlaka deneyin. Hele birde evinizde ev yapımı biber salçası var ise tadına doyum olmaz. Köftenin yanına yapacağınız güzel bir mevsim salatası yada sadece turşu ve ayranla mütevazi bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Yağlı köfte malzemeleri:

4 su bardağı köftelik  ince bulgur (simit)
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
4 domates rendesi
3 taze soğan
2 taze sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ yada
(1 su bardağı zeytin yağı yada 3 yemek kaşığı sade yağ tercih size kalmış)
bir miktar maydanoz yeşillik evinizde ne varsa
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Tüm malzemeleri ince bir şekilde doğrayın. Köfteyi yoğuracağınız kaba kuru soğanı, sarımsağı, baharatları,salçaları alın ve elinizle iyice kısa bir süre karıştırın daha sonra köftelik bulguru da karıştırıp 15 dakika kadar yoğurun. Bu süre zarfın da rendelenmiş domatesten azar azar ekleyerek köftenizin yoğrulmasını kolaylaştırırsınız. Köftelik bulgurun elinizin altında yumuşadığını hissedince son olarak taze soğan sarımsak ve maydanozu ekleyip, yedirdikten sonra en son yağı ilave edin. Biraz daha karıştırın ve yağlı köfte servise hazır. Yağlı köfte çiğ köfte gibi çok fazla yoğrulmaz kendinizi yıpratmayın zaten domates rendesiyle yumuşak olacaktır. köfteye ara ara domates rendesinden dökmeyi unutmayın!
Söylemeden geçemedim evde tek başıma olduğum zaman tüm malzemeleri rondoya doldurup yine yapıyordum :)) tek kişilik köfteyi yoğurmamak için
Afiyetler Olsun...



3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Aysun hanım tek blog olarak ancak bir sitenizi diğerine yönlendirme yapabilirsiniz..
    Yani bir sitenizdee hangi sayfaya tıklama yapılırsa yapılsın, ziyaretçiyi hemen diğer siteye yönlendirecek.
    Doğru anladıysam öyle olabilir ancak sevgiler..

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.