3 Nisan 2013 Çarşamba

Kilis Kebabı

Merhabalar hanımlar...
Hatay ve Gaziantep şehirlerin de sıkça yapılan salçalı yapması kolay Kilis kebabı.
Kilis kebabının adın da kebap geçmesinin sebebi patlıcanların ve kıymanın mangalda biraz pişirilmesinden geliyor fakat sizler fırında da aynı işlemi yaparak aynı sonucu alabilirsiniz. Kilis kebabı normal de biraz sulu yada soslu bir yemektir fakat ben sunumda hoşluk olması adına bu şekilde görselini koymayı tercih ettim.

Malzemeler:
Kıyma ( az yağlı)
Patlıcan
Domates
Soğan
Biber
Domates ve biber salçası
Karabiber, tuz, bir tutam toz ekşi

Yapılışı:
Patlıcanları çizgili şekilde soyun ve üç parmak eninde halkalar kesin. Kıymanıza biraz tuz ve  karabiber ekleyip yoğurun. Bir tepside patlıcanların halkalarının arasına kıymaları yerleştirin. Şekli çok önemli değil amaç kıymanın lezzetinden patlıcanında faydalanması. 200 derece fırında hafif pişirin çok pişirmenize gerek yok zaten ocakta da pişireceksiniz. Bu işlemi gün bir önceden de yapıp  daha sonra yemeği daha kolay yapabilirsiniz. Yapacağınız kişi sayısına ve kıymanıza göre diğer malzemeleri orta büyüklükte doğrayın. Yağını koyduğunuz tava da sırasıyla soğanları, biberleri ve domatesi ekleyip soteleyin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. En son patlıcan ve kıymaları ilave edip patlıcanları parçalamadan bir iki kere yavaş yavaş karıştırın. Son olarak da biraz üzerini geçecek şekilde su ilave edip, patlıcanlar iyice pişene kadar orta ateşte pişirin.
Afiyetler Olsun...

1 yorum:

  1. Bende kilisliyim kilis kebabı tarifi tam da usulune göre tebrikler

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.