Merhabalar hanımlar
Bu gün size çok önceden alınan bir yemek dergisinde ki lezzetli bir köfte tarifi anlatmaya çalışacağım. Eski bir dergi ve yufkalı köfte tarifi daha önce bir kaç kez severek yaptım ve çocuklar da bayıldı tabi blog açacağımı bilseydim resimlerini mutlaka çekerdim ne yapalım şimdilik dergideki resmi ile idare edeceğiz. Yufkalı köfte hem farklı hem de bana göre şık bir görüntüsü oluyor. Davetlerinizde alternatif olarak yanında bir çorba ile servis yapabilirsiniz ama genelde bu farklı köfte yufkalı köfteyi patates kızartması, kızarmış biber ve yoğurt ile tercih ediyorum.hadi bakalım tarife geçelim.
Yufkalı Köfte Malzemeleri:
300 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 tane yufka
2 tane yumurta
1 tane soğan
3 dilim ekmek(yarım ekmek)
1 tatlı kaşığı dolma fıstığı
3 yemek kaşığı zeytin yağı
kimyon,tuz,karabiber,pul biber
Yufkalı Köfte Tarifi:
Büyük bir kaseye kıymayı alın üzerine ince doğranmış soğanları ekleyin.(yada rendelenmiş suyu sıkılmış soğan da kullanabilirsiniz) Ekmeği ıslatacağınız bir kaba alıp su ile ıslatın iyice yumuşasın ve kıymaya onuda ekleyin.1 Yumurtayı,baharatları,ezilmiş sarımsağı ve dolmalık fıstığı ekleyip yoğurun.
Yufkayı açın üzerine sıvı yağı iyice sürün, yufkanın karşılıklı kenarlarından tutup ortada birleştirin kısa kenarlarınıda 2 parmak kadar içe katlayın yani dikdörtgen şeklinde olacak. Katlanan yufkanın üzerine bir yumurtanın akını iyice sürün. Hazırladığınız köfteyi yufkanın kısa kenarına yayın (ben elimle silindir formu verip öyle sardım) ve sıkı bir şekilde rulo yapın. Bu ruloyu buzdolabında 2 saat kadar bekletip daha sonra 2 parmak eninde kesip tepsiye yerleştirin ve dilerseniz kalan yumurta sarısını da üzerine sürün. 200 derce fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyetler Olsun...
hem yufka hem köfte mmmmm nefis
YanıtlaSilsizler gibi keyifli hanımların yorum yapan elleri dert görmesin :))
Silçok mutlu oldum :))
elınıze sağlık bende de bu dergı var tarıfı denemıstım basarılı bır tarıf
YanıtlaSilTeşekkürler selma hanım
Sil