10 Nisan 2013 Çarşamba

Pratik börek (5 dakikalık)


Bayılacaksınız yumuşacık kolayca yapılan ve aynı su böreği gibi lezzetli kolay bir börek tarifi...
İlk bu böreği yediğimde bu şekilde didiklenerek yapıldığına ihtimal bile vermemiştim ama bir börek bu kadar puf puf olur. Böreği normalde yaparken her tarafına aynı ölçüde dağılsın diye hep bir özen gösteririz fakat bu kolay börekte bunu yapmanıza gerek yok sadece karıştırın tüm malzemeleri ve sonuç gerçekten güzel oluyor. Böreği yaparken biraz daha özenli olsun diye doğramayı tercih ettim ama aslında yufkayı elinizle parçalayabilirsiniz. Belirtmeden geçemeyeceğim o kadar acele ile yaptım ki üzerine yumurta sarısını yada susamını koymayı unutmuşum ama ne yapalım bu da böyle oldu. Kolay ve basit bir börek tarifi eğer malzemeleriniz hazırda var ise diğer tariflerim de olduğu gibi yine hazırlama süresini de belirteceğim. Kolay,basit börek için sadece 5 dakikanızı bile almayacak bir süre ayıracaksınız. Kolay börek tarifimde ki malzemeler büyük dikdörtgen borcam için tam oldu çok kalın olmuyor bu sayede böreğinde içi dahi pişmiş oluyor.Gelelim kolay ve pratik börek tarifimize
kolay börek yapımı
 Malzemeler:
2 yumurta
2 yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytin yağı
1 bardak yoğurt
3 bardak rendelenmiş peynir

üzerine benim unuttuğum susam,çörek otu yada haşhaş ekleyebilirsiniz


Yapılışı:
Kolay börek için tüm malzemeleri geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Yufkayı aldığınız şekli hiç bozmadan rulo yapın ve şekilde ki gibi doğrayın parçalayın.O malzemelerin içine yufkayıda koyup iyice karıştırın. Ben aceleden yumurtanın birinin sarısını almayı unutmuşum ama siz üzeri için bir tane sarısını ayırın. Üzerine yumurta sarını sürüp süsleyip, 180-200 derece fırında pişirin.
AFİYETLER OLSUN...

7 yorum:

  1. Merhaba Aysun Hanım. Net'te gezinirken rastladığım bloğunuzu ve şimdi okuduğum börek tarifinizi çok beğendim. Rende peynir cinsi belirtilmemiş ama farketmeyeceğini düşündüm.
    Bana da beklerim. Takipleşmek isterim. Görüşmek üzere. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Rabia hanım...
    Peyniri kaşar da kullanabilirsiniz beyaz peynirde hiç farketmez :)) tabikide bende sizin izleyicinizim

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel blogun var canım.Blogunu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. reklam turko bunun önemli olduğunu bilmiyordum dikkate alınmıştır.

    YanıtlaSil
  5. büşra teşekkürler canım bende seni takipteyim :)

    YanıtlaSil
  6. reklam senin için önemli olabilir ama bizim sayfalarda hiç istemeiğimiz bir şey.keşke sayfalarda hiç reklam kargaşası olmasa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız reklamlar rahatsız edici fakat sayfanın kenarında var paylaşımı okumada zorluk çekmezsiniz. Rahatsızlığınızı tam olarak belirtirseniz bende ona göre düzenleme yapabilirim.

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.