11 Nisan 2013 Perşembe

Bezelye Köfte Tarifi

Merhabalar
Bu gün benim için öyle kötü bir şey yaptım ki gerçekten çok üzgünüm. Benim gibi yeni bir blog yazarı yine acemiliğini konuşturdu. Nasıl oldu nasıl yaptım böyle bir şeyi hala kendime inanamıyorum ve bir daha kendimce çözümler bulmaya çalışmayacağım. Ne mi yaptım?  Akıllı gibi blog ayarlarından her zaman ki gibi nasıl blogumu düzenlerim arayışı içindeyken, zaten çok fazla yorum almıyorum sağolsun bir kaç kişi yorum bırakmışlardı, onların ellerine yüreklerine sağlık işte o yorumlar var ya artık yok :( Blog ayarlarından bana gelen bildirimleri sildiğimi sanıyorken aslında tüm blogda ki yorumları silmişim. Yorumların silinmesi beni çok üzdü ve daha önce yorum yazanlardan özür diliyorum son yorumlara cevap yazdım fakat onlar göremeyecekler kusura bakmayın.
  Bu kadar hayıflandıktan sonra bu şirin ve sağlıklı köftelerin tarifini kısaca anlatayım. Hem ekonomik hemde çok sağlıklı bir köfte ayrıcada sebze sevmeyen çocuklarınız için güzel bir sebze köftesi. Bezelyenin faydaları anlatmakla bitmez heralde... Bezelye her yeşil sebze gibi içindeki demir,c vitamini,potasyum ve bir çok mineral ve vitamin sayesinde bezelyenin faydaları:
-Bezelye ücuda enerji verir
-Bezelye zengin lif kaynağı sayesinde kabızlığı düzenler
-Bezelye bağışıklık sistemini destekler
-Bezelye karaciğer ve safra kesesi hastalıklarından korur
-Bezelye folik asit ve B vitaminleri sayesinde hücreleri yeniler, ayrıca kan yapımını sağlar.
Bezelyenin faydalarını sıraladıktan sonra köftenin içinde yine yeşil soğanlar vücut için çok değerli yeşil sebzelerdendir. Soğanın en belirgin faydası kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalp krizi riskini azaltması ve çağın hastalığı kanserin bir çok kanserojen maddelerini etkisizleştirmesi. Hatta okuduğum bir yazıda büyük iskenderin savaşmadan önce askerlerine soğan yedirdiği yazıyordu.


bezelye köfte tarifi
Bezelye köfte malzemeleri: 
2 su bardağı bezelye
200 gram beyaz peynir ufalanmış
4-5 dal doğranmış taze nane yaprağı
4 tane ince dilimlenmiş yeşil soğan
tuz, karabiber
2/3 su bardağı un
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
Bezelye köfte Yapılışı:
Önce un,yumurta ve sütü bir kapta karıştırın ve ardından diğer malzemeleri karıştırın.Köftelere şekil verin ve bir tavaya biraz yağ koyduktan iki taraflı köfteleri kızartın.
Afiyetler Olsun...

8 yorum:

  1. kötü olmuş gerçekten :( olsun ama sık sık yeni yorumlar yazarız artık sana :) üzülme..

    YanıtlaSil
  2. Canim hic uzelme. Yakinda bol bol yorum olacak :) Koften saglikli olmus... Boyle tarifleri cok severim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. :)) çoookk teşekkürler gerçekten çok mutlu oldum...
    Sizler gibi nazik hanımlardan böyle yorumlar almak beni daha da mutlu etti hatta unuttum bile.

    YanıtlaSil
  4. Ağzım sulandı ama..:(.. Ve ben böyle şeyler yapamıyorum yurtta.. Keşke şu an onardan yiyebilseydim benn........( Son bıraktığım noktalar ağzımın suları)

    YanıtlaSil
  5. öncelikle canın sağolsun diyorum.başlangıçta bu tarz hatalar olabiliyor.yapa yapa öğreniyor insan.bezelye köftesini ilk duydum.denemek lazım.teşekkürler tarif için.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. :)) canım benim kardeşimde yurtta kalıyor az çok anlayabiliyorum seni ama ne gelir elden sizlerde okulunuz bittikten sonra inşallah aşçılarınıza böyle yemekler yaptırırsınız. :))

    YanıtlaSil
  7. Alayna çok teşekkürler canım...
    Bende artık yapmadan öğreneyim bu hata yeter bana dimi:)) tarifimi beğenmenize çok sevindim.
    sevgiler benden

    YanıtlaSil
  8. Acaba kızartmadan fırında da yapılabilir mi bu tarif?

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.