7 Mayıs 2013 Salı

Tepside Patlıcan Sarımsak Kebabı

Güzel bir yaz gününden merhabalar
Sebzelerin ve meyvelerin çeşitlendiği, lezzet dolduğu bu güzel yaz aylarında yemek yapmakta hiç zorluk çekmeden çeşit çeşit yemeklerle sofralarımızı şenlendiriyoruz. Bu bereketli aylar yemeklerimizi şenlendirse de yaz sıcakları bizleri kolay çabuk yemekler yapmaya yönlendiriyor. Hem çabuk ve kolay hemde lezzetli yemekler yapmak yaz aylarında daha çok tercihimiz oluyor, çünkü havalar güzel bununla birlikte sohbetler,misafirler, gezmeler vs derken kolay yemekler yapmak hanımlar için cazip hale geliyor.Kolay yemek dediysek uyduruk veya gelişi güzel yemekler değil elbette sadece kendimize ve sevdiklerimize biraz daha zaman ayırmak için küçük sihirli dokunuşlar yapmak.İşte çabuk,yapması kolay yemeklerden bir tanesi daha sadece hazırlamak için benim ölçülerime göre 15 dakika ayırmanız yeterli geri kalanı fırınınıza kalmış.

kolay yemek

Patlıcan sarımsak kebabının malzemeleri:              

16 Tane sarımsak (taze ve dişli olmalı)
500 gram yağlı kıyma
5 tane kebaplık patlıcan
5-6 biber
domates
tuz karabiber 
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım bardak su
Patlıcan Sarımsak kebabının Tarifi:
kolay yemek tarifiSarımsakları resimdeki gibi ayıklayıp yıkayın ve tepe kısımlarında ki sert yerleri bıçakla oyarak çıkarın. Patlıcanları yıkayıp doğrayın. Kıymanın içine biraz tuz ve karabiber koyup karıştırın ve daha sonra resimdeki gibi kıymaları sarımsakların ve patlıcanların arasına yerleştirin. üzerine yıkanmış domates ve biberleri dizin. En son 1 domates rendesini, yarım bardak suyu,tuzu,karabiberi ve domates salçasını bir kapta karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. Tepsinin üzerini isterseniz alüminyum ile kapatıp 200 derece fırında pişirin. Bir kolay yemek tarifini daha paylaştım umarım beğenirsiniz. 





2 yorum:

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.