4 Mayıs 2013 Cumartesi

Mis Kokulu Parfümlerim

Parfümler ahh parfümler... Ne güzel kokarlar ve kullandığınız andan ta ki kokuya burnunuz alışana kadar ruh halimizi bile değiştirir. Temiz olmak güzel kokmak her insanda her dinde her inanışta olması gereken bir şarttır. İlla ki pahalı parfümler ile güzel kokmaz insanlar bir duş almak en basiti bir el yüz yıkama bile insanın üstündeki o şehir ve ter kokusunu alacaktır. Bu parfümlerimden bir çoğu havalimanlarının free shoplarından bir kısmı ise yurt dışından istenilmiştir. Yurt dışı seyahatı fazla olan bir yakınınız olunca parfüm konusunda pek sıkıntı yaşamıyorsunuz :) Artık parfümlerin kısa detaylarına geçmeden önce belirteyim parfümlerin bir kısmının açıklamalarını ilerleyen günlerde yayınlayacağım.
coco cahanel,gucci,burberry body,pure poison calvin clain
Son aldıklarımın ve saç parfümünün (coco chanel fresh hair mıst)dışında sağ taraftan başlayarak kokuları hakkında yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. Ben çoğunlukta parfüm tercih ederim çünkü eau de toılette' e (Edt) göre daha kalıcıdır.
Resimde ki markalardan 
coco chanel,
Flora by gucci 
Dior addict2 eau de toılette yani kalıcılığı parfümlere oranla daha az kokular.
Arkasıranın sağından başlıyorum.
Coco Chanel mademoıselle: Özel gecelerin kokusu klasik chanel kokularından biri kullandığınız andan itibaren katıldığınız gecede mutlaka geçtiğiniz her yer bu koku ile farklılaşacaktır. Ağır ve etkileyici bir kokusu var baharat ve çiçek kokuları en etkileyici şekilde kullanılmış. Chanel kullanacaksanız hafif bir yaz kokusu beklemeyin ama bana göre en hafif serisi allure serisini tercih edebilirsiniz. 
Flora by Guccı generous: Kadınsı hafif  kokusu tamamen çiçek özleri ile bezenmiş bir yaz parfümü. Ağırlıkta gardenya çiçeği kullanılmış sıkıldığı ilk anda bile hafif hafif bir esintisi olan ve bunu koruyan hoş bir koku.Genel de yaz aylarında kullanmanızı tavsiye ederim.Resimde biraz arkada kalmış coco chanel in yanında.
Burberry BODY: Tek kelimeyle bayılacaksınız en favori kokulardan biri hem yaz aylarında hemde kış aylarında severek kullanılacak bir parfüm. Edt si de var ama ben parfümünü kullanıyorum tabi edt si daha uygun fiyat olarak. Son sözüm bu etkileyici ve hoş kokuyu mutlaka deneyin.Gördüğünüz gibi iki farklı şişesi de mevcut hemde şık kutusunundan bez bir kılıf içinde çıkıyor.
Burberry BODY
Dior addict2: Yine fresh ve çiçek kokusu agırlıkta olan bir yaz kokusu edt yani kokusunu beğenir de alırsanız bilemem ama kalıcılık beklemeyin derim. Yine resimde burberry body lerin arasında kalmış.
Gıvenchy Hot couture: Gıvenchy klasik olmuş ve modern kendine has bir kokusu var diğer bildiğim tüm kokuların arasından bu parfümü şıp diye tanırım o kadar ki farklı. Bana has bir koku olsun isterseniz hot couture serisinden bir parfüm kullanın. Yıllar öncesinden yine hot couture serisinin üzeri kadın motifli bir parfümünü kullanmıştım ve emin olun bu koku nedir diye sorduruyor. Bu kadar ki iddalı ve farklı bir kokusu var.
Arkasıyı bitirdik şimdi ön sıradan sağ taraftan başlayalım.
Flora by Guccı generous: Kadınsı hafif  kokusu tamamen çiçek özleri ile bezenmiş bir yaz parfümü. Ağırlıkta gardenya çiçeği kullanılmış sıkıldığı ilk anda bile hafif hafif bir esintisi olan ve bunu koruyan hoş bir koku.Genel de yaz aylarında kullanmanızı tavsiye ederim. Yeni aldıklarımdan biri.
Flora by Guccı generous
Christian Dior pure posıon: Dior pure posıon hafif çiçek kokuları hakim ve baştan çıkarıcı olarak nitelendirilen ama hiçte öyle olmayan naif bir parfüm. İçeriğinde portakal, mandalin ağaçları ve çiçekleri,bergamut kullanılan hatırladığım kadarıyla 2004 de çıkmış klasiklerden biri olmaya  aday bir parfüm.
Bu günlük bu kadar hanımlar kalan calvin klein euphoria,chanel chanel, burberry, dior ve coco chanel saç kokusunu daha sonra yayınlayacağım.
Mis kokularda salıcakla kalın....







4 yorum:

  1. bende parfum delısıyım benım sık kullandım cloe bır kac cesıdı var onlarıda dene

    YanıtlaSil
  2. :) madem önerdin emin ol denerim ama çilek ve vanilya kokusunu pek sevmiyorum umarım öyle değildir

    YanıtlaSil
  3. mrb bu kadar parfümün için de sıktıgınız zaman en cok merak edilen en cok sorulan parfümünüz hangisi :) ??

    YanıtlaSil
  4. mrb bu kadar parfümün için de sıktıgınız zaman en cok merak edilen en cok sorulan parfümünüz hangisi :) ??

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.