27 Mayıs 2013 Pazartesi

Kolay Mantar Sote

Merhabalar
Günün yemeği mantarlı sote hem sebzeli hemde kolay bir tarif. Öğlen olunca acaba akşama ne pişirsem sorusu beni mutlaka telaşa sokuyor. Sizde de oluyor mu bilmem ama ev ahalisinin yemek seçmesi ve her birinin farklı beklentileri olan mesela; biri et sevmez, biri mantar sevmez, diğeri sebzeli istemez,her gün fırın yemeği ister,hatta her gün hamburger ve makarna yese hiç şikayet etmeyecek bir aile. Hal böyle olunca bana da hatta sabahtan kara kara düşünmek kalıyor ne pişirsem de ne pişirsem? Bazen bloğa yazdığım yemekleri bile sırf kendim için zevklere göre ayırsam nasıl olur acaba demekten kendimi alamıyorum. Hafta içi yine böyle beyin fırtınası yaparken ben bir güzellik yapayım da akılları başlarına gelsin dedim. Çok mu kötüyüm hem sebze mantar hemde etli sote yaptım. Duruma tepkileri, mantar sotenin kapağını açıp kaçmak oldu ama yemeyenler kuzu kuzu öylede bir götürdüler ki sormayın. Mantar sotemize gelelim çok kolay,basit bir yemek sonuçta sebze sotesi tek önemli nokta sırasıyla pişirmek sebzeleri ve eti daha sonrası nefis lezzetli mantar soteleri yemeğe kalıyor. Bu arada küçük bir not et çok az kullandım lezzet versin diye mantarla yapılınca mantar daha ağır basıyor. Dilerseniz etsiz de yapabilirsiniz yada yağda kızarmış bonfilenin yanına da kullanabilirsiniz.

Kolay Mantar sote malzemeleri

Tereyağ yada zeytin yağı
150 gram küçük doğrammış et( kuşbaşıdan küçük)
2 soğan
3 biber 1 tanesi kırmızı biber
6 diş sarımsak
3 büyük boy kabukları soyulmuş domates
Mantar
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz,karabibe,kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

kolay mantar sote

Kolay Mantar sote tarifi:

Manzemeleri küçük küçük doğrayın. (Pişirirken zamandan tasarruf etmek için)
Önce tavaya yağı koyduktan sonra eti biraz pişirin ardından soğanları atıp biraz karıştırın. Soğanlarda biraz sotelenince biberleri karıştırın.
Ardından sarımsakları koyup yine soteledikten sonra domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler suyunu çektikten sonra salçasını, baharatlarını ve kekiği ilave edin. En son mantarı da ilave edin mantarlar pişene kadar soteleyin. 
Afiyet bal şeker olsun.
kolay mantar sote tarifi

2 yorum:

  1. ne güzel bir tevafuk eşim az önce doğal dağın doruklarından toplanmış mantarlardan getirdi. o kadar güzellerki birazını çorba birazınıda sote düşünüyordum. ben soteyi etli yapmadım hiç genelde sade yapıp makarna üzerinde servis yapıyorum çok lezzetli oluyor birde etli denemeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar guzel afiyetler olsun. Biz pek anlamayız mantarın zehirli zehirsizini ne mutlu size ki doğal ürünlerle besleniyorsunuz.

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.