18 Mart 2013 Pazartesi

PİLİÇ ŞİNİTZEL VE KROKET

pratik şinitzel yapımı                                             TAVUK ŞİNİTZEL

6 adet dövülmüş tavuk göğsü
2 yumurta
süt
galeta unu(kurutulmuş çekilmiş ekmek)
tuz,karabiber
un
  
Yapılışı:   Yayvan bir kapta tuz ve karabiberle tavuklarınızı ovun. Önce süte ardından una sonra yumurtaya en son da galeta ununa batırıp, kızgın yağda iki tarafı da kızarıncaya kadar kızartın. 
Yanına haşlanmış brokoli ve havuçla zenginleştirebilirsiniz.

                                                 TAVUK KROKET

kroket tarifi300 gr kıyma tavuk eti
2 çorba kaşığı margarin
1.5 kahve fincanı un
3/4 bardak ( su bardağından bir parmak az) süt
1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi
3 yumurta sarısı,   sıvı yağ,  un
karabiber,tuz,galeta unu  2 yumurta

Yapılışı:   Margarini tavaya alın azar azar unu ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra çabuk çabuk karıştırarak, sıcak sütü ilave edin.tavayı ateşten alın. Rendelenmiş peyniri,tuzu,karabiberi, yumurta sarısını ve tavuk etini karıştırın. karışımı düz bir zeminde soğumaya bırakın. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alın şeklini verin, önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.


AFİYETLER OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.