Evinizdeki bayat ekmeklerle yapabileceğiniz, köfte görüntüsünde peynirli lezzetli bir tarif omaç. Omaç ile hem bayat ekmekleriniz değerlenecek hemde bu nefis lezzete bayılacaksınız.Omaç tam bir bayat ekmek yemeğidir, bu yüzden eviniz de birikmiş bayat ekmekler omaç ile hem damagınız lezzetlenecek hemde büyük bir israftan bir nebze olsun kurtulacaksınız. Omaç çok kolay bir tariftir fazla zamanınızı almaz, yoğurması ile birlikte yaklaşık yarım saatinizi almıcaktır.
Dipten not: Aslında omaç bazlamanın büyüğü olan ev ekmekleri (yufka ekmek, açma ekmek) kırılarak yapılır.
Malzemeler:
Kullanacağınız ekmeğe bağlı ölçüsü orta boy tencerenin yarısını dolduracak kadar doğranmış ekmek. ( bayat ekmekle yapabilirsiniz)
Yada 3 tane açma ekmek(yufka ekmek)
3 adet rendelenmiş domates
3 adet doğranmış yeşil biber,
1 doğranmış kuru soğan
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
birer yemek kaşığı biber ve domates salçası
Bir kase rendelenmiş Antep peyniri, kaşar peyniri yada edirne peyniri ( peynir çeşitini isteğinize göre kullanın)
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Omaç tarifi :
Ekmek ile rendelenmiş domatesi, salçaları ve baharataları, ekmekler yumuşayana kadar yoğurun. Geri kalan malzemeleri de ekleyip omacı yoğurduktan sonra çiğ köfteden daha büyük şekil verip, turşu ile ikram edin. Omaç tarifi bu kadar basit ve kolay yapılışıda o kadar basit.
Afiyetler Olsun...
Dipten not: Aslında omaç bazlamanın büyüğü olan ev ekmekleri (yufka ekmek, açma ekmek) kırılarak yapılır.
Malzemeler:
omaç |
Yada 3 tane açma ekmek(yufka ekmek)
3 adet rendelenmiş domates
3 adet doğranmış yeşil biber,
1 doğranmış kuru soğan
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
birer yemek kaşığı biber ve domates salçası
Bir kase rendelenmiş Antep peyniri, kaşar peyniri yada edirne peyniri ( peynir çeşitini isteğinize göre kullanın)
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Omaç tarifi :
yufka ekmek yada açma ekmek |
Afiyetler Olsun...
merhabalar bloğunuza bugün rastladım.bu tarife bizde umaç deriz galiba biz aynı yöredeniz.yufka ekmeğine biz çıtırık ekmek veya ev ekmeğide deriz.çıtırık ev ekmeğiniz yoksa bayat ekmeklede yapmanızı tavsiye ederim.....
YanıtlaSilGaliba gülden hanım aynı yöredeniz ev ekmeği en bilindik adıdır ama yöre yöre değişiyor işte omaçla umaç çok farklı değil aslında agız farkı olabilir.
Sildeğişik güzel bir lezzet olmuş canım ellerine sağlık afiyetler olsun..
YanıtlaSilBencede ekmeklerin ziyan olup atilmasindan daha guzel ve doyurucu bir lezzet olmuş
YanıtlaSilMerhaba bencede guzel bir tarif olmuş bu sayede ekmeklerin ziyan olup çope atilmamiş olur hem doyurucu bir lezzet olmuş
YanıtlaSil