Kola gibi asitli içecekleri hayatımda içmedim diyebilecek biri var mı? Hiç sanmıyorum o kadar hayatımızın içindeki, hatta elimizin altında, hastalık derecesine gelen, ne olduğu bellisiz içecekleri içiyoruz, çocuklarada içiriyoruz. Bir öğle yemeğinde cafe de yemek yerken garson içecekleri sorduğunda ilk akla gelen, reklamlarla beyne hükmetmiş bu içecekler. Neden ayran değil! Yada garsona şöyle bir soru "şerbetlerden neler var " bir elin parmağını geçmeyecek kadar sayılı yer de olumlu bir cevap alırız. Umarım bu kültürümüz yaygın hale getirilir, son zamanlarda GDO patlaması yaşayan bedenlerimiz bir nebzede olsa gerçekten sağlıklı beslenir.
Malzemeler:
4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kokulu kurutulmuş gül yaprağı( attarlardan bulabilirsiniz yada taze yapraklarlada yapabilirsiniz)
1,5 limonun suyu
3 -4 taze gül yaprağı
1 fincan güi suyu
1 yada 2 tane kurutulmuş karanfil
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Kurutulmuş gül yapraklarını önce bir yıkayın tohumlarından ayıklayın. Bir kabın içinde 1 limonun suyu ile iyice yoğurun hemen ardından 1 bardak şekeri ilave edin ki iyice daha kolay eziksin yapraklar suyunu çıkarmaya başlayınca 1 bardak ılık suyu ilave edip bir gece buzdolabında bekletin. Beklettikten sonra taze gül yapraklarınıda ekleyip 1 bardak şeker daha ilave edip tekrar yaprakları elinizle ezin, yoğurun( yaprakların suyu çıkmalıki amacımıza ulaşalım) 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Üzerine gül suyu ve yarım limon suyunu ekleyip, yine yoğurun. Sıcak suyu, karanfili ve kalan 2 bardak şekeri ilave edip 30 dakika dinlendirin. Çok ince blr süzekle yada tülbent ( tercihen tülbent) ile süzün, süzme işlemini bir kaç defa yaparsanız berrak bir gül şerbeti elde edersiniz. Üzerine bir kaç yaprak gül koyarak harika bir sunum elde edersiniz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.