Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler:
4 tane elma
Yarım su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı fındık yada ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek k. tereyağı
Krem şanti veya krema
Yapılışı:
Elmaların içlerini şekilde ki gibi çıkarın, çıkardıklarınızı rondodan geçirin yada rendeleyin. Bir tavada elma içiyle birlikte tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte şekerler eriyene kadar pişirin. Hazırladığınız içi elmaların içine paylaştırın. Üzerini arzunuza göre krema veya krem şantiyle süsleyebilirsiniz. İşte size pratik bir tarif. Üzerinede harika bir karamel...
Karamel için:
Önce karamel malzemelerinizi yanınıza alın çünkü sırasıyla koymanız gerekiyor aksi halde şekeriniz yanabilir. 1 bardak şekeri orta ateşteki tavamıza alıp yanlarından erimeye başlayıncaya kadar bekliyoruz. Yanlardan erime sinyalleri başlayınca yavaş yavaş karıştırıp hepsi erir erimez 6 kaşık tereyağını koyuyoruz. Tereyağ eridikten sonra ocaktan alıyoruz, yavaş yavaş yarım bardak yada yarım paket kremayı karıştırarak ekliyoruz. Karamel hazır soğuduktan sonra 2 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
elma dolması tatlısı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.