Sabah kahvaltılarında bir de misafirim varsa ilk yapacağım leziz ekmekler :) neden mi ekmek küçük misafirlerim olduğu bir gün saolsunlar bu nedir ki altı üstü ekmek değilmi diyerek benim rengimi değiştirmişlerdi. Aslında haklılar da amerikalıların kahvaltı klasiği ekmeklerini :) bizim ev ekmeklerimiz kadar olmasa da değişik tatlar tatmak güzel.
Farklı, daha ekonomik ve kolay bir tarif için bu http://basitkolayyemekler.blogspot.com/2013/05/pancakepportakal-recelli.html?m=1 sayfayı tıklayıp ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı bardağı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu 1 paket
1 yemek kaşığı şeker
Arzuya göre tereyağ
Yapılışı:
Baştan söylemeliyim çok fazla karıştırmayın, bu hamuru elastik yapıyor istediğiniz puf puf görüntü olmuyor.
Şekeri yumurtayla eriyene kadar karıştırıyoruz, üzerine yoğurdu sütü ekliyoruz ( fazla köpükler yapmadan) karıştırıyoruz. En son unu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Son kabartma tozunu karıştırılıyor. Hazırladığımız harcı buzdolabında bir saat kadar bekletebilir, isterseniz hemende yapılabilir.
Isıttığınız yapışmaz bir tavayla altına yağ sürmeden pancakeleri pişirebilirsiniz. Her biri için bir kepçe harcı tavaya koyun fazla dağıtmayın üzeri köpük köpük olunca spatula yardımıyla çevirin.
Piştikten sonra sıcakken üzerine bir parça tereyağ bırakın.
Daha sonra bal, reçel yada çikolatayla servis yapabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
Farklı, daha ekonomik ve kolay bir tarif için bu http://basitkolayyemekler.blogspot.com/2013/05/pancakepportakal-recelli.html?m=1 sayfayı tıklayıp ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı bardağı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu 1 paket
1 yemek kaşığı şeker
Arzuya göre tereyağ
Yapılışı:
Baştan söylemeliyim çok fazla karıştırmayın, bu hamuru elastik yapıyor istediğiniz puf puf görüntü olmuyor.
Şekeri yumurtayla eriyene kadar karıştırıyoruz, üzerine yoğurdu sütü ekliyoruz ( fazla köpükler yapmadan) karıştırıyoruz. En son unu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Son kabartma tozunu karıştırılıyor. Hazırladığımız harcı buzdolabında bir saat kadar bekletebilir, isterseniz hemende yapılabilir.
Isıttığınız yapışmaz bir tavayla altına yağ sürmeden pancakeleri pişirebilirsiniz. Her biri için bir kepçe harcı tavaya koyun fazla dağıtmayın üzeri köpük köpük olunca spatula yardımıyla çevirin.
Piştikten sonra sıcakken üzerine bir parça tereyağ bırakın.
Daha sonra bal, reçel yada çikolatayla servis yapabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
siteniz ve tarifler çok güzel. Ama Pancake tarifinde kaç yumurta var?
YanıtlaSil2 yumurta nazan hanım gözden kaçmış sanırım hemen düzeltiyorum.
SilTeşekkürler hatırlatmanız için
http://basitkolayyemekler.blogspot.com/2013/05/pancakepportakal-recelli.html?m=1
SilBu tarifede bakabilirsiniz ayrıca
yanıtınıza tşk. ederim. sabah yapmak istiyrm......
YanıtlaSil