18 Mart 2013 Pazartesi

Parmesan Sepetli Kremalı Makarna

Değişik sunumuyla göze hitab eden bol parmesanlı kelebek makarna...

Malzemeler:
makarna tarifleri
parmesanlı makarna
1 paket kelebek makarna
2 havuç
3kırmızı biber
3 yeşil biber
3 diş ezilmiş sarımsak
Arzuya göre mantar
3 çeri domates
Tuz, karabiber,
Permesan peyniri
Tereyağ sote için
Dereotu

Yapılışı:
Parmesan sepeti için teflon tavayı orta ateşte ısıtınız ve tabanı kaplayacak şekilde toz parmesan serpiniz. Toz parmesan eridikçe tabanı inceleyecektir. Üzerine parmesan ilave ediniz. Tabanı yeteri kadar kalın olduğunda ve kenarları kızarmaya başladığında spatula yardımı ile kenarları hafifçe kaldırınız.
Parmesan tabanı ters çevrilmiş bir kase üzerine koyunuz, kenarların sarkmasına izin veriniz ve soğumaya bırakınız. Sepeti karaler halinde kesmiş olduğunuz yufkaları, derince bir kaba koymuş olduğunuz kızgın yağın üzerine koyup daha sonra kepçe yardımıyla bastırarakta yapabilirsiniz. Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente haşlayınız, süzünüz ve bir miktar soğuk sudan geçiriniz. Sebzeleri doğrayınız, tereyağında sote edip, sonra makarnaları ilave ederek tekrar karıştırınız.

Parmesan sepet içine koyarak üzerine biraz parmesan serperek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.