Merhabalar
Sadrazam lokumu görüntüsü muhteşem bir o kadar lezzetli bir pasta. Sadrazam lokumu bana göre yapımı çok kolay bir tarif ama şekil verirken biraz el oyalıyor. O yüzden klasik kolay tariflerden biri diyemeyeceğim. Sadrazam lokumunu bir kaç kere denedikten sonra el alışkanlığınız olunca sizinde gözünüze kolay görünecektir.
Sadrazam lokumunu yaparken tek dikkat etmeniz gereken nokta, harcı tepsiye eşit yaymanız aksi halde ikiye bölmeniz zorlaşacak ve istediğiniz sonucu alamayacaksınız. Sadrazamn lokumunda bol miktarda kullanacağınız hindistan cevizide pastanızın lezzetine lezzet katacaktır.
Sadrazam lokumu malzemeleri:
5 yumurta
12 kaşık un ( tepeleme)
1 bardak şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yarım portakal kabuğu rendesi
Krema malzemeleri;
3 bardak süt
Yarım bardak şeker
Yarım bardak un
1 paket Vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
Sadrazaman lokumu tarifi:
• Önce krema malzemelerini tencereye alıp orta ateşte hazırlayın. Bir kenarda soğurken arada karıştırın.
•Fırını ısınması için180 derceye ayarlayın.
•Sadrazam lokumunun keki için önce yumurta ve şekeri mikserle köpürtün.
• Kekin diğer malzemelerini de ekleyip karıştırın.
•Fırın tepsinize yağlı kağıt koyup köşelerini düzeneyin. Harcı eşit dağılacak şekilde tepsiye yayın.
•Önceden ısıttığımız fırının derecesini 160 dereceye ayarlayıp kekimizi 10 dakika kadar pişirilelim.
•Gelelim sadrazam lokumunun şeklini vermeye. Tepsinin boyunu 3 enini 5 parçaya kesin. Daha sonra her dikdörtgen parçayı eninden ikiye bölün.
• Kesitiğimiz keklerin iç yüzeylerini önce süte daha sonra da hindistan cevizine batırın. Ortasına kremayı koyduktan sonra rulo yapın.
• En son üzerine hindistan cevizi döküp fıstıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyetle Olsun Bal Lokum Olsun
Canımmm eline sağlık çok severim ve hiç yapmadım bir ara ben de yapmak isterim afiyetler olsun.
YanıtlaSil