21 Mart 2014 Cuma

Malhıtalı Aş ( Kolay Yemekler)

kolay yemek
Merhabalar Hanımlar
Yine bir Gaziantep klasiği olan malhıta (kırmızı mercimek) yemeğinin tarifini sizlerle paylaşacağım. Gaziantep’in çok eski bilinen yemeklerinden birisidir. Genel de kökeni Antepli olanların çoğu yapar ve çok severler. Bu tarifte  Simit aşı gibi çok kolay bir tariftir. Simit aşında sadece simit kullanıyoruz fakat malhıtalı aş da hem kırmızı mercimek hemde az miktar simit kullanacağız. Özel günlerde ikram etmek için fazla bir beklentiniz olmasın içinde ki malzemeler teferruatsız, ekonomik hemde doyurucu ancak kendi öğünlerinizi geçiştirmek için yapabilirsiniz. 
Şimdiden Malhıtalı aşı yapacak olanlar için Afiyet Bal Şeker Olsun..

Malhıtalı Aş Malzemeleri:

2 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)
1 su bardağı simit(ince bulgur)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 büyük boy soğan
1 su bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber

Malhıtalı aş tarifi:

Malhıtayı yıkayın. Bir tencereye 7 bardak su ile malhıta ve simitle birlikte pişinceye kadar kaynatın.
En son piştikten sonra salçalarını ve baharatlarını(pul biber hariç) ilave edin karıştırın.
Bir tavanın içinde sıvı yağ ile doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve en son ocaktan alınca içine pul biberi ilave edin.
Yağı sıcakken yemeğin üzerine gezdirin.Turşu, turp ve ayranla süper olur ,


2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..sevgıler

    YanıtlaSil
  2. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.