8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kolay Milk Shake

Merhabalar
Hanımlar başladınız mı ramazan hazırlıklarına eminim market alış verişleri bitmiş son yorucu temizlikler tamamlanmıştır, malum ramazan geldi. Ramazan ayı gelmezden bir gün önce bizde böyle oluyor en sevdiğim kısım ise alış veriş sanki kıtlıktan çıkmış yada kıtlığa girecekmişsiz gibi deli gibi malzeme alıyoruz amaç doyurucu dolu dolu ramazanlık sofralar hazırlamak. Hurma ve zeytin market sepetinin baş köşesinde yerini alıyor  sonrasında gelsin peynirler vs. 
Her şey güzel hoş iftarlık planlar hazır ama başlıyoruz kara kara düşünmeye bu sıcakta susuz nasıl dayanacağız diye işte orda allahın kudreti bize verdiği iman ile değil susuzluk yeri geliyor su gibi geçiyor saatler. 
Ramzan iftar dedik orucumuzuda imanla tutarız dedik fakat yeme içmenin dışında ruhumuzunda oruç tutması gerekiyor. Yemekten içmekten geri kalabilir oruç tutabiliriz ama bence en kıymetlisi ruhumuzdaki oruç; kin,bencillik,hırs,riya,yalan dolan,sinir ve kırıcı olmak vs. bunlar ve benzeri bizi kul olmaktan, insan olmaktan çıkaran duygular bunlarada oruç tutturmalıyız. Keşke imkan olsa da bu duygulardan sadece oruç tutma ile değil her zaman uzak olsak. Olmuyor işte yemek içmek kadar hayatımızda sonuçta insanız her an bu duyguların şehvetine kapılabiliyoruz. 
Bu ramazanda inşallah oruç tutan tüm müslümanlara rabbim her şeyden önce sinirlerine hakim olmaları için güç versin.
Basit ve klasikleşen bir örnek arabadan inip karşınızdakine yumruk sallamak sizin tuttuğunuz orucun arkasına saklanmanıza sebep vermesin madem çok güçlüsünüz tutmayın, gücünüzüde hesap gününde kullanırsınız. Yeterse!
Güzel olan iyi olan saf olan her duygu her insan sizi bulsun.


           Gelelim kolay milk shake (milk şek)tarifime emin olun çok lezzetli hele de bu sıcaklarda meyve ile müthiş bir doping oluyor.
Kolay milk shake dedim çünkü sadece 5 dakikanızı alacak. Birde detay var ki çok işinize yarayacak ve masrafsız. Hani milk shake'e dondurma koyulur ya ben şu dönemlerde şehre uzak kaldığım için kendimce bir yöntem uyguladım. Bir bardak sütü buzlukta dondurup kullanıyorum bu sayede sadece süt ile yapılmış kolay milk shakelerim oldu. Hesaplı ve kolay milk shake tarifimi çok beğeneceksiniz.
2 büyük bardak için

Milk shake (milk şek) malzemeler:

1 kivi ( 1 muz yada 4-5çilek))
1 bardak buzlukta dondurulmuş süt
1 yemek kaşığı şeker (kivi ve çilek için)
Arzuya göre 1 yemek kaşığı krema

 Milk shake (milk şek) yapılışı:

Karıştırma kabında, yıkayıp doğradığınız meyveleri (şekerle)püre haline getirin.
Üzerine dondurulmuş sütü ve arzunuza kalmış kremayıda ilave edip çekin. 
Eğer isterseniz üzerini krem şanti ile süsleyip servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.


Kolay milk şek tarifi

2 yorum:

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.