9 Temmuz 2013 Salı

Kabaklı Çabuk Ökçeler


Merhabalar 
Ramazanın ilk gününde nasılsınız? İlk iftarımızı hayırlısıyla yapacağız. Küçük serçelerim de ilk oruçlarını tutuyor ve sabırsızlıkla iftar vaktini bekliyorlar.
Onlar da oruç olunca istedikleri bir şey yapmalıyım dedim. Bu gün ki seçimleri ökçe oldu. 
 Ökçeleri hazırlamam, pişirmem 20 dakika sürdü, yani çok çabuk oldular.
Bu tarifte ki ölçülerle Ökçelerden yaklaşık 20 tane çıkıyor. 
Ben normalde kabartma tozu koymadan yaparım ama bir tarifte kabartma tozu koyduklarını görünce denedim. Çok hoşuma gitti hem  pofuduk ökçeler oldular hemde çabuk kızardılar. Umarım beğenirsiniz. 

Kabaklı Ökçe malzemeleri:

1 demet maydanoz
4-5 sap soğan
2 yeşil sarımsak ( 4-5 diş sarımsak)
1 kabak rendesi
1/2 çat kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
7-8 kaşık un
Tuz,karabiber,kırmızıbiber

Kabaklı Ökçe tarifi:

Malzemeleri yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. 
Kabağı rendeleyip avuç içinizle sıkarak suyunu çıkarın. 
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Kıvamı hamur gibi olmayacak kaşıkla alıp kızartacak şekilde olacak.
Tavada ısıttığınız yağa 2 kaşık yardımı ile ökçeden dökün ve üzerine kaşığınızın tersi ile bastırıp yayın. 
Afiyetler Olsun...

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Biz bu tarifin kabaksızına ökçe yada öcce deriz. Ama dediğin gibi kabak ve dereotu olunca mücver oluyor.

      Sil
  2. kabartma tozu iyi fikir. Afiyet olsun...
    Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir tarifte rastladım daha puf oluyor. Sizede hayırlı ramazanlar

      Sil
  3. très appétissant et délicieux
    bon ramadan
    bonne soirée

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.