25 Temmuz 2013 Perşembe

Kolay Bohça Böreği

Merhabalar 
Bohça börekler yine kolay ve basit bir tarif. Bu tarif aslında annemin tarifi, biz çocukken ısrarcı börek isteklerimize el çabukluğu ile 5 dakikada hazırladığı çok sevdiğimiz bir börekti. Yufkanız ve iç malzemeniz hazır ise hiç uğraşmadan kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca  bohça böreğinin içini pastırmalı, kıymalı yada sebzeli yaparakta hoş bir iftar sofrasını renklendirebilirsiniz. Bazen kolay yapılan bu böreğe farklılık katmak istediğimde içini sebzeli yaptıysam bohça böreğini ters çevirip, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine artı işareti şeklinde kesikler atıyorum. Börek piştikten sonra daha şık bir görüntüsü oluyor.
Malzemele tamam ise buyrun bu çıtır çıtır kolay böreği birlikte yapalım.
Bir yufkadan 4 tane çıkıyor çok değil ama doyurucu, çıtır çıtır çok lezzetli oluyor.

Bohça böreği malzemeleri:

2 yufka
Çeyrek margarin
1 çay bardağı su
İç malzemesi peynir

Bohça böreği yapılışı:

Yağı erittin ve erittiğiniz tavanın içine suyu ilave edin. ( tava sıcakken yapmanız margarinin su ile donmasını engelleyecek)
İsterseniz zeytin yağı ile de yapabilrsiniz.
Yufkayı açın ve tekrar aynı aldığınız haldeki gibi katlarken arasına yağ ve su karışımından kaşıkla dökün.
En son haline geldiğinde yufkayı dörde bölüp iç malzemelerini yerleştirin.
Aynı zarf gibi katlayın. Katladığınız yufkaları ters çevirip,üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hazırlamanız 5 dakika bile sürmemiştir.

Afiyetler olsun...

3 yorum:

  1. Börek türlerini çok severim,eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim reyhan bende çok severim börek türlerini birde kolay ve çabuk olursa tam benlik

    YanıtlaSil
  3. Canımmm ellerine sağlık olsun ben de yapayım aklıma getirttin sağolasın .sevgilerimle.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.