Merhabalar
Sebzeleri mevsiminde tüketmeyi tercih edenlerdenseniz yaz aylarının en sağlıklı ve sevilen sebzelerinden enginarı sofralarınızın baş köşesine almışsınızdır.Ama eğer mevsimi gelmeden enginar yemek isterseniz tüm marketlerde temizlenmiş 6 lı paketler halinde bulabilirsiniz.
Yaz aylarında enginar alırken dikkat etmeniz gereken çok fazla bir detay yoktur sadece taze olması, yapraklarının canlı yeşil renkte olması ve kabuklarının çok sert olmaması gerekiyor.
Taze enginarları aldıktan sonra temizlememiz gerekmekte. Ben öncelikle sapını kesip, daha sonra yapraklarını keserek çıkartıyorum.Enginarın tepesinde kalan tüy kısmını da bıçakla kestikten sonra ortasını kaşıkla oyuyorum.En son herkesinde bildiği gibi limonlu suya bırakıyorum.
Sebzeleri mevsiminde tüketmeyi tercih edenlerdenseniz yaz aylarının en sağlıklı ve sevilen sebzelerinden enginarı sofralarınızın baş köşesine almışsınızdır.Ama eğer mevsimi gelmeden enginar yemek isterseniz tüm marketlerde temizlenmiş 6 lı paketler halinde bulabilirsiniz.
Yaz aylarında enginar alırken dikkat etmeniz gereken çok fazla bir detay yoktur sadece taze olması, yapraklarının canlı yeşil renkte olması ve kabuklarının çok sert olmaması gerekiyor.
Taze enginarları aldıktan sonra temizlememiz gerekmekte. Ben öncelikle sapını kesip, daha sonra yapraklarını keserek çıkartıyorum.Enginarın tepesinde kalan tüy kısmını da bıçakla kestikten sonra ortasını kaşıkla oyuyorum.En son herkesinde bildiği gibi limonlu suya bırakıyorum.
Enginarın faydaları:
• Karaciğeri korur, karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
• Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
• Sindirimi kolaylaştırır.
• Kandaki şeker oranını ayarlar, kolestrolü düşürür.
• Vücuda dinçlik verir
• Kalp sağlığı için faydalıdır
• İshali keser
• Kanı temizler
Enginarın faydaları hakkında daha detaylı bilgi için http://www.hurriyet.com.tr/saglik/20487412.asp• Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
• Sindirimi kolaylaştırır.
• Kandaki şeker oranını ayarlar, kolestrolü düşürür.
• Vücuda dinçlik verir
• Kalp sağlığı için faydalıdır
• İshali keser
• Kanı temizler
Zeytin yağlı enginar malzemeleri:
7-8 enginar
1 fincan kadar zeytin yağı
1 kuru soğan
garnitür
1 fincan zeytin yağı
tuz
yarım limon
bir tutam şeker
1 su bardağı su
Zeytin yağlı enginar tarifi:
- Tavada zeytin yağı ile soğanı kavuruyoruz, daha sonra üzerine garnitürü ekleyip biraz soteledikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Bir kasenin içinde yine 1 fincan zeytin yağını,tuzu,şekeri ve limonu iyice karıştırın.
- Temizlenmiş enginarları tencereye dizdikten sonra üzerine garnitürü koyuyoruz.
- En son enginarların üzerine limonlu sosu da dökün ve tencerenizin dibine enginarları geçemeyecek kadar, yaklaşık 1 bardak su koyup 30 dakika kadar pişirin.
- Soğuk servis yapılır ve üzerini dere otu ve limonla süsleyebilirsiniz.
Enginari pek sevmem ama seninki cok guzel gorunuyor canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSevmeyen çok ama yemeli ve yedirmeliyiz bu kadar faydası için :)
elıne sağlık faydalı bır sebze
YanıtlaSilTeşekkürler selma...
SilEnginarı pek sevmesemde şifa niyetine yemeye çalışıyorum eline sağlık...Bloğunu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
YanıtlaSil