27 Şubat 2013 Çarşamba

SOĞAN KEBABI


Soğan  kebabı, Soğan  ve  nar pekmezi sayesinde; bağışıklık sistemini   güçlendiren,  kolestrolü, sindirim  sistemini  düzenleyen  ve şeker  hastaları  için  Gaziantep şehrinin  mükemmel  yemeğidir. 

nar pekmeziyle yapılan soğan kebabı tarifi
Gerekli malzemeler:

 1 kg arpacık soğan  ( küçük boy soğan)
1 kg az yağlı kıyma
 1 yemek kaşığı Biber salçası( domates salçasıda kullanılabilir.
Toz Kırmızı biber (acıyı sevmeyenler kullanmayabilir)
Karabiber, tuz 
Yarım su bardağı nar pekmezi  (nar ekşisi değil)
1 su bardağı su yada domates ezmesi suyu

Yapılışı:
Öncelikle soğanlar kabukları soyulmadan tepe ve altı  kesilir, soğanlar ikiye bölünür. (tam bölünmezse kıymaları daha düzgün yerleştirirsiniz)  Fotoğraftaki gibi arpacık soğandan daha iri soğan olursa  kabuklarını temizleyebilirsiniz.  
Kıymaya bir çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve arzuya göre tuzunuzu ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar kıymayı yoğurun.  Bir tepsinin içine soğanların arasına kıymaları koyup, tepsiye sıkı bir sekilde yerleştirin.  

                                                                     Sosu için:

Nar pekmezini, suyu ( domates suyunu),  bir tutam tuzu, salçayı karıştırıp  tepsiye  dizilmiş  soğanların üzerine dökelim.  Gaziantep de pide fırınlarına gönderilip pişirilen yemeği siz kendi fırınınızda 200 derecede folyo ile kapatıp pişirebilirsiniz. 
Sizin ve aileniz için harika bir detoks 
Afiyet olsun.... 
                 

4 yorum:

  1. Merhaba soğan kebabını bende çok severek yaparım.sizin tarifinizde güzel ama ben soğanları ortadan kesmeden çöp şişe bir köfte bir soğan takarak yapıyorum.tabiki yanındada lavaşı olacak lavaşıda kendim yapıyorum.tarifi isterseniz paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar gülden hanım... Eminim öylede çok güzel olur tarifi paylaşırsanız bende en kısa zamanda deneyeceğim.

      Sil
    2. merhaba aysun hanım öncelikle bloğunuzu çok beğendim tebrik ederim
      soğan kebabına gelince soğanları soyma işlemi bitince iyice yıkayıp fazla suyunu süzdürüyorum ve karıştırma kabının içine soğanları koyuyorum üzerine yarım tatlı kaşığı kadar salça biraz karabiber pulbiber azıcıkta sıvıyağ kouop hepsini karıştırıyorum kapağını kapatıp birazcık bekletiyorum .köftesine gelince klasik köfte tarifi yuvarlıyorum ve bir soğan bir köfte çöp şişe diziyorum arasına ceri domatesde ekleyebilirsiniz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum piştikten sonra fırının kapağını 15 -20 dakika açmayıp demlenirse daha güzel oluyor....

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.