22 Şubat 2013 Cuma

PİLAVLAR

BUHARA PİLAVI (SAFRANLI BALIKLI PİLAV)
balık ve safranla yapılan değişik bir pilavPilav için gerekli malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı et suyu ( normal suyla da yapılabilir)
3 yemek kaşığı tereyağ
1 gram safran (bir tutam)
1 adet levrek yeteri kadar tuz
1 adet havuç
Yapılışı:
Balığınızı önce az tuzlu suda haşlayın etlerini bir kenara ayırın. Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dk kadar bekletin. Tencereye tereyağı  kayun yağı ısıttıktan sonra, soğuk suda yıkadığınız pirinçleri yağda 5 dakika kavurun. Rendelenmiş havuçları, toz şekeri, suyunu, tuzunu ve safranı karıştırdıktan sonra balık etlerini ekleyin. Pilavınız piştikten sonra havlu kağıtla üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Pilavınız servise hazır


naneli pirinç pilavı


                     BÜRYAN (NANELİ PİLAV)

Gerekli malzemeler:

2 çay fincanı baldo pirinç
1 kilogram kemikli kuzu eti
4 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet domates rendesi
1 çay kaşığı kuru nane yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Kuzu etlerini suda haşlayarak pişirin. İsterseniz bu suyu kullanabilirsiniz pilavınız da. İnce doğramış kuru soğanları kavurun. Yıkanmış süzülmüş pirincinizi ve domatesinizi ilave edip kavurun. Tuzu, kuru nane ve et suyunuzu ilave ettikten sonra servis yapacağınız fırın tepsisine dökün. Daha sonra pişirdiğimiz kuzu etlerini de üzerine dizin. Tepsinin üzerini kapatıp fırında pişirin. 10-15 dakika demlendikten sonra servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.